4 مرحله برای تامین بدون دردسر هزینه های زندگی
- اشتراکگذاری
- 109
- 0
اگر از یک مشاور سرمایه گذاری بپرسید که برای تامین هزینههای زندگی چه باید کرد و به لفظ خودمانیتر، چطور پولمان را به آخر ماه برسانیم در جواب سوالتان یک سوال دریافت خواهید کرد؛ سوال مشاور این خواهد بود که در ماه چه اندازه خرج میکنید؟ شاید انتظار پرسیدن این سوال که عایدی شما در ماه چقدر است را داشتید و از این سوال که خرجتان چقدر است، متعجب شدید. اما گفتنی است که هر اندازه هم که درآمد داشته باشیم باز هم سیری ناپذیری انسان و خاصیت تنوع طلبی کار دست درآمدمان میدهد. اما با این همه، تامین هزینه های زندگی در 4 مرحلهای که به تک تک آنها خواهیم پرداخت امکان پذیر است.

مرحله اول، اشتیاق به حرکت، مشخص کردن اهداف
تا به حال از خود پرسیدهایم که چه کاری ما را آن قدر مشتاق میکند که به خاطرش صبح زود از خواب ناز بیدار شویم؟ هر کدام از ما پاسخی برای این سوال داریم. اما اگر بخواهیم جوابی کلی به این پرسش دهیم باید بگوییم هر کاری که ما را به اهدافمان نزدیکتر میکند.
مرحله دوم، تحلیل درآمد و هزینه
اگر همین لحظه از خودمان بپرسیم که در ماه چه میزان درآمد داریم و چه میزان هزینه آیا میتوانیم به این سوال پاسخ درست و دقیق بدهیم؟ پر واضح است که بیشتر ما نمیتوانیم به این سوال پاسخ دقیق دهیم. متاسفانه بسیاری از افراد تصور میکنند مشخص کردن بودجه ماهیانه صرفا وقت تلف کردن است. این باور اشتباه در حالتی است که ما تنها با دانستن قابلیتهای مالی که در هر ماه به دست میآوریم میتوانیم اهداف مشخص شدهای را تنظیم کنیم. پس با توجه به این واقعیت که هر کدام از ما نیاز به یک فهرست مکتوب از هزینهها و درآمد داریم سریع دست به کار شویم و همه چیز را جز به جز یادداشت کنیم.
مرحله سوم، هزینه های ثابت و هزینه های متغیر
این واقعیت باید در ذهن تک تک ما نهادینه شود که هر چه مخارجمان کمتر شود به همان میزان نگرانیمان از کافی بودن درآمدمان و رسیدن عایدی ماهانه به آخر ماه راحتتر میشود. برای این که بتوانیم به چنین آرامش خیالی برسیم بهتر است اول از همه میزان هزینههای ثابتمان را مشخص کنیم. هزینههای ثابت همان هزینههایی هستند که هر ماه درصد عمدهای از مخارج را از آن خود میکنند. غذایی که بیرون از خانه میل میکنیم و یا هزینه رفت و آمد به جایی جز هزینه های متغیر محسوب میشوند. تکلیف هزینههای ثابت که مشخص است و معمولا سال به سال تغییر میکنند. اما هزینههای متغیر همان هزینههایی هستند که در بیشتر مواقع بالاتر از بودجه ماهیانهمان میروند و کار را خراب میکنند. تشخیص هزینهها از یکدیگر میتواند یاریگرمان در مدیریت هزینهها باشند.
بیشتر بخوانید: صندوق درآمد ثابت چیست؟
مرحله چهارم، کم کردن هزینه ها
مهمترین سوالی که میتوانیم در این مرحله از خودمان بپرسیم این است که آیا راهی برای کم کردن و یا سادهتر کردن مخارج داریم یا خیر؟ میان گردش و تفریح مکرر با دوستان تا خرید لباسهای برند و خرید وسایل الکترونیکی که چندان نیازی به آنها نداریم از کدام یک از این تلههای خرید میتوانیم خود را نجات دهیم. پاسخ دقیق به این سوال و انجام آن چه که به طور منطقی به آن میرسیم میتواند بهترین راهکار برای تسلط بر هزینهها و رساندن عایدی ماهانه به آخرین روز ماه باشد.