سمت و سوی بازارها در 15 روز ابتدایی سال

کدام بازارها در نیمه نخست فروردین 1400 سودآور بودند؟

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 63
    • 0
    کدام بازارها در نیمه نخست فروردین 1400 سودآور بودند؟

    در نیمه نخست فروردین 1400 اغلب بازارها در شرایط نااطمینانی به کار خود ادامه می‌دهند. به نظر می‌رسد افت دلار، طلا و شاخص کل بورس گزینه‌های اندکی برای سرمایه‌گذاری پرسود افراد با توجه به این شرایط باقی گذاشته باشد. واقعیت آن است که هنوز مشخص نیست این نااطمینانی تا کی طول می‌کشد. به همین دلیل هم بررسی سمت و سوی بازارها و سودآور بودن آنها در این بازه زمانی برای همه سرمایه‌گذاران مهم است. در ادامه با بررسی میزان سوددهی یا زیان‌دهی بازارهای مختلف به این سوال جواب می‌دهیم که کدام بازارها در نیمه نخست فروردین 1400 سودآور بوده‌اند.

    دلار و افت به کانال 24 هزار تومان

    نگاهی به بازار دلار نشان می‌دهد اسکناس سبز از ابتدای سال در برابر ریال کاهش یافته است. نرخ دلار بازار آزاد در آخرین روز کاری سال 99 به 25 هزار و 120 تومان رسید که در مقایسه با بهای 24880 تومانی نیمه نخست فروردین، 240 تومان کمتر شده است. این میزان به معنی افت 0.96 درصدی دلار در نیمه نخست فروردین است. شاید یکی از دلایل تاثیرگذار بر قیمت دلار و افت آن به کانال 24 هزار تومان را بتوان برخی خبرها و انتظارات در خصوص احتمال احیای برجام دانست. هرچند هنوز چیزی مشخص نیست و باید منتظر بود و دید چه اتفاقاتی رخ می‌دهد.

    بورس: رشد در روز نخست، افت در ادامه

    بورس تهران نخستین روز کاری سال را با رشد مثبت آغاز کرد و برخی را امیدوار به روزهای خوشی کرد که مدتها است از آن گذشته است. بورس در روز کاری پایانی سال 99 در محدوده یک میلیون و 308 هزار واحد به کار خود خاتمه داده بود، اما در حال حاضر به کانال 1.2 میلیون واحدی نزول کرده و به محدوده یک میلیون و 269 هزار واحدی رسیده است. این موضوع به معنی آن است که در نیمه نخست فروردین 1400، بورس 2.92 درصد افت شاهد بوده است. از سوی دیگر، شاخص هم وزن بورس در این بازه زمانی نه تنها افت نکرده بلکه شاهد رشد بسیار کم 0.03 درصدی نیز بوده است. این موضوع نشان می‌دهد احتمالا شرکت‌های بزرگ بورسی در نیمه نخست فروردین 1400 بیشتر از شرکت‌های کوچک شاهد افت بوده‌اند.

    ریشه‌یابی افت سکه و طلا در سه پرده

    قیمت طلا در بازار به دو عامل بستگی دارد. نخستین عامل نرخ برابری ریال و دلار است و دیگری قیمت جهانی طلا. همان طور که گفتیم قیمت دلار در نیمه نخست فروردین نزولی بوده و همین امر تاثیر منفی بر قیمت طلا در داخل گذاشته است. از سوی دیگر، قیمت جهانی طلا نیز در این مدت افت کرده است. دلیل سوم را هم می‌توان برخی گمانه‌زنی‌ها در خصوص احتمال توافق بین ایران و کشورهای دیگر و احیای برجام دانست که انتظارات مبنی بر افت دلار و طلا را دامن زده است. به همین دلایل، در نیمه نخست فروردین شاهد افت قیمت طلا و سکه در بازار بوده‌ایم.

    در نیمه نخست فروردین 1400 بهای هر گرم طلای 18 عیار به حدود یک میلیون و 60 هزار تومان رسید که نسبت به روز پایانی سال 99 حدود 26 هزار تومان کاهش یافته است. این میزان به معنی افت 2.36 درصدی طلا در این بازه زمانی است. از سوی دیگر، بهای هر سکه امامی نیز که در پایان سال 99 به 11 میلیون و 290 هزار تومان رسیده بود، در نیمه نخست فروردین به 10 میلیون و 662 هزار تومان کاهش یافته است. این افت قیمت به معنی کاهش 5.14 درصدی ارزش سکه در بازار است. از سوی دیگر، قیمت جهانی طلا نیز از 1745 دلار به ازای هر اونس، به 1729 دلار کاهش یافته که به معنی افت 0.91 درصدی آن در بازه مورد نظر است.

    بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟

    صندوق‌های درآمد ثابت بازار سودآور نیمه نخست فروردین 1400

    همان طور که دیدیم در گزینه‌های مورد بررسی تنها برخی شرکت‌های بورسی که عمدتا شرکت‌های بزرگی نیز نبوده‌اند، با سودآوری همراه بوده‌اند. با این حال صندوق‌های درآمد ثابت را می‌توان گزینه برنده اصلی و کم‌ریسک بازارها در این روزهای نامطمئن دانست. به عنوان مثال، صندوق‌ درآمد ثابت کیان توانسته است در نیمه نخست فروردین 1400 بازده 0.72 درصدی داشته باشد که بالاتر از گزینه‌های مورد بررسی در بازارهای فوق است. به نظر می‌رسد صندوق‌های درآمد ثابت برای شرایطی که احتمال بر رخ دادن توافق سیاسی است، گزینه مناسبی باشند.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها