- اشتراکگذاری
- 19
- 0
این هفته بازارهای دارایی با افزایش اندک قیمت دلار روبرو بودند، هرچند اواخر روز پنجشنبه بهای دلار رو به کاهش گذاشت. افزایش قیمت دلار تا پایان هفته تا حدودی موجب افزایش قیمت برخی داراییهای دیگر شد اما به نظر میرسد هنوز ریسک در بازار وجود داشته باشد. بازار سهام به رغم رشد نسبت به هفته گذشته، که بیشتر ناشی از رشد شنبه بود، نشانههای نااطمینانی در خود نشان میدهد. از سوی دیگر، وابستگی قیمت طلا به دلار این دارایی را در برابر هرگونه اخبار سیاسی آسیب پذیر کرده است. هرچند، به نظر میرسد فعلا با اجرایی شدن و حتی شنیدن این خبرها مقداری فاصله داشته باشیم، گویی بازارها منتظر شنیدن اخبار برای ادامه مسیر خود هستند. در ادامه به بازدهی بازارهای مختلف در یک هفته اخیر میپردازیم و بازاری که بیشترین سوددهی را داشته، معرفی میکنیم.
نوسان دلار در کانال 25 و 26 هزار تومان
بهای دلار که در پایان پنجشنبه گذشته به 25 هزار و 880 تومان رسیده بود، در روزهای هفته از مرز 26 هزار تومان نیز گذشت. در حال حاضر بهای هر دلار در بازار آزاد 25 هزار و 810 تومان است که نسبت به پایان پنجشنبه گذشته افت 0.3 درصدی را نشان میدهد. افزایش قیمت دلار در روزهای اول هفته، موجب رشد قیمت طلا و سکه شد اما بورس تهران از آن متاثر نشد. در ادامه به اثرگذاری این تغییرات بر بازارهای مختلف نیز خواهیم پرداخت.

افت طلا و رشد سکه
در پایان پنجشنبه گذشته، هر گرم طلای 18 عیار، به قیمت یک میلیون و 165 هزار تومان معامله شد. این در حالی است که امروز بهای هر گرم از فلز زرد، به یک میلیون و 141 هزار تومان رسیده که نسبت به 7 روز گذشته عایدی 2- درصدی نشان میدهد. از طرف دیگر، هر سکه امامی نیز در 7 روز اخیر از 11 میلیون و 851 هزار تومان به 11 میلیون و 868 هزار تومان رسیده است که بیان کننده رشد 0.14 درصدی سکه در این بازه است. این تغییرات با نوسانات دلار در هف روز گذشته همخوانی دارد.
تداوم دلهره در تالار شیشهای؟
در هفته گذشته، شاخص کل بورس کار خود را در عدد یک میلیون و 214 هزار واحد خاتمه داده بود. این در حالی است که این هفته رقم شاخص به یک میلیون و 238 هزار واحد افزایش یافته است. البته این رشد را باید مدیون افزایش قابل توجه شاخص در روز شنبه دانست، زیرا در روزهای بعدی شاخص تنها نزول کرد. به نظر میرسد به رغم افزایش قیمت دلار، نااطمینانیها در بازار سهام هنوز سرمایه گذاران را چندان مجاب به فعالیت شدید در بازار سرمایه نکرده است. به رغم تمام این حرفها، بازار سهام در هفته اخیر شاهد رشد 1.97 درصدی بود.
البته اگر شاخص هم وزن بورس را نگاه کنیم، میبینیم که این شاخص از 423 هزار و 59 واحد به 438 هزار و 957 واحد رسیده است. این بازدهی 3.76 درصدی حدودا دو برابر شاخص کل است و نشان میدهد شاخصسازها و شرکتهای بزرگ، در طول هفته اخیر کمتر سودده بودهاند. علاوه بر این، شاخص هم وزن سهام برخلاف شاخص کل تمام روزهای هفته حرکتی افزایشی داشته است.
جمعبندی
با وجود بازدهی مثبتی که در این هفته برخی بازارهای دارایی داشتند، به نظر میرسد هنوز ریسک در بازارهای مختلف وجود دارد. در روز ابتدایی هفته، خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت زیاد بود اما مقصد این پولها و بازدهی آنها نامطمئن به نظر میرسد. رفت و برگشت به صندوقها برای ریسک گریزها توصیه مناسبی نیست و تنها هزینه کارمزد و حتی زیان سرمایه گذاری ناکام با خروج پول را به دنبال دارد. به علاوه، در چنین شرایطی که امکان هرگونه اتفاقی در بازارها وجود دارد، توزیع ریسک یکی از راهکارهای حفظ سرمایه است. بنابراین سعی کنید ریسک خود را توزیع کنید. صندوقها در این شرایط گزینه مناسبی هستند که ریسک پایین و بازدهی نسبتا معقولی دارند.