3 نکته طلایی سرمایه گذاری از پیتر لینچ

  • اشتراک‌گذاری
  • 272
  • 0
3 نکته طلایی سرمایه گذاری از پیتر لینچ

در دهه 1980 میلادی یا به تاریخ دقیق‌تر یعنی از سال 1977 تا 1990 میلادی، آقای پیتر لینچ به عنوان یکی از سرمایه گذاران باهوش در حوزه صندوق های سرمایه گذاری شناخته شد. دلیل شهرت او راه اندازی صندوق سرمایه گذاری به نام (Fidelity Magellan) بود که توانست در دهه 80 تبدیل به موفق‌‌ترین صندوق های سرمایه گذاری شود. رشد ارزش دارایی صندوق ماژلان به طور متوسط به 29 درصد در سال رسید که این رقم از رشد تقریبا دو برابر نرخ رشد صندوق شاخص بود. این در حالی است که رشد 29 درصدی برای یک سرمایه گذار طی سال‌ها اتفاق می‌افتد نه در یک سال. پیتر لینچ تا به امروز کتاب‌های معتبری نوشته است که منتقدین هر کدام از کتاب‌های او را یک اثر کلاسیک به حساب می‌آورند. در حال حاضر عصاره‌ای از دانسته‌های لینچ را در دست داریم که می‌توانیم در همین فرصت کوتاه آن‌ها را مرور کنیم و درس‌های زیادی از این سرمایه گذار موفق بگیریم.

سرمایه گذاری آنلاین با کیان دیجیتال

نکته اول، نوسانات

پیتر لینچ یک جمله معروف و طنزگونه در مورد بازارهای تجاری دارد. او می‌گوید؛ "مهم‌ترین عضو در بازارهایی مانند سهام معده است و نه مغز!". همگی می‌دانیم که ترشحاتی که در معده ما رخ می‌دهد گاهی بیش از حد است و گاهی آرام است. نوسانات بازار سهام نیز چنین حالتی دارد. پیتر لینچ در این اظهار نظر مشخص کرده است که اگر اهل سرمایه گذاری هستیم اما نوسانات به نظرمان ناخوشایند می‌آیند، پس باید به دنبال گزینه دیگری باشیم. هر چند پیدا کردن جایگزین موثر در بازار سهام سخت است اما صندوق های سرمایه گذاری سهامی می‌توانند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری غیر مستقیم باشند. در صندوق های سرمایه گذاری سهامی، شما می‌توانید به طور غیر مستقیم به سرمایه گذاری بپردازید و سرمایه‌تان زیر نظر متخصصین و تحلیل‌گران بازار سرمایه نظارت می‌شود.

نکته دوم، خرید آگاهانه

پیتر لینچ در مورد انتخاب و خرید یک سهم اصرار بر آگاهی دارد. این که خریدار سهم باید به خوبی از زیربنای صنعتی سهامی که خریداری می‌کند آگاه باشد. به عنوان مثال این که تنها بدانیم که فلان سهم برای یک شرکت تولید دارو ضد سرطان است کافی نیست. شخص باید بداند که داروهای تولیدی شرکت موردنظرش شامل چه مواردی می‌شوند و فروش محصولاتش در بازار به چه میزان است. همچنین باید دانست که دارویی که رقبا در بازار تولید می‌کنند در چه سطحی از رقابت با شرکت مورد نظر ما است. گرچه پیتر لینچ پیشنهاد می‌کند که برای خرید سهام به سراغ شرکت‌های تولیدی برویم که تولیدات ساده‌تری مانند پوشاک و دیگر محصولات مصرفی دارند.

نکته سوم، وحشت نکنید

لینچ معتقد است که بازار سهام وحشتناک نیست. در واقع نیاز به دانستن یک مقدار ریاضی پایه‌ای داریم تا متوجه شویم که نوسانات و حضور در بازار سهام در بلند مدت می‌تواند ترسناک نباشد. به عنوان مثال حتما اصطلاح P بر E را شنیده‌ایم. این اصطلاح بازار سهام به چشم بسیاری ترسناک است اما صرفا یک نسبت ساده است؛ به این شکل که قیمت فعلی سهام تقسیم بر سود سالانه هر سهم (EPS) می‌شود. با این محاسبه‌ بسیار ساده می‌توان به پر بازده بودن و یا پر ضرر بودن سهام مدنظرمان برای خرید پی ببریم.

مقالات مرتبط
پربازدیدهای اخیر
تازه‌ترین‌ها