بازارها خرداد را با ترس و لرز شروع کردند
وضعیت بازارهای دارایی در نخستین روز ماه سوم سال
- اشتراکگذاری
- 10
- 0
بازارهای دارایی نخستین روز از سومین ماه سال 1400 را با افت آغاز کردند. بورس این روزها با اخبار مربوط به برجام و نااطمینانی شدیدی که با آن روبرو است، افتهای قابل توجهی را شاهد بوده است. دلار نیز امروز را با افت شروع کرده اما در حال حاضر طلا نسبت به افت قیمت مقاومت نشان داده است. در ادامه نگاهی به وضعیت بازارهای دارایی در نخستین روز از ماه خرداد 1400 میپردازیم.

پایین رفتن دلار در کانال 22 هزار تومانی
همان طور که گفتیم این روزها دلار به اخبار سیاسی واکنش نشان داده است. به دنبال اخباری که از احیای برجام شنیده میشود و همچنین خبر منتشر شده در خصوص حکم دادگاه استیناف لوکزامبورگ در مورد غیرقانونی بودن توقیف دارایی 1.6 میلیارد دلاری بانک مرکزی ایران در آن کشور، بهای دلار تا حدودی افت کرده است. در حال حاضر هر دلار در بازار آزاد به قیمت 22 هزار و 880 تومان معامله میشود و میتواند در صورت تشدید اخبار مثبت پایینتر بیاید. پیش از این در اواسط اردیبهشت، بهای دلار به کانال 20 هزار تومان نیز افت کرده بود. امروز تا حال حاضر دلار حدود نیم درصد در مقایسه با دیروز افت کرده است.
بیشتر بخوانید: با احیای برجام کدام بازارها در کوتاهمدت سود میکنند؟
تشدید واکنش بورس به اخبار برجامی
بورس تهران امروز نیز واکنش قایل توجهی به افت دلار و اخبار برجامی نشان داد. شاخص کل بورس امروز بیش از 27 هزار واحد افت کرد و به یک میلیون و 127 هزار واحدی رسید. از سوی دیگر، شاخص هم وزن نیز با افت 4898 واحدی روبرو بود و به 392 هزار واحد افت کرد. در واقع، شاخص کل امروز 2.39 درصد و شاخص هم وزن نیز 1.23 درصد افت کردند.
بیشتر بخوانید: پرسودترین بازار دارایی اردیبهشت 1400
مقاومت قیمت سکه و طلا در روز افت بازارها
نکته قابل توجه در بازارهای امروز این است که با وجود افت بازارهای دارایی، قیمت سکه و طلا فعلا نسبتا ثابت بوده است. بهای هر گرم طلای 18 عیار که در پایان هفته گذشته به یک میلیون و 19 هزار تومان رسیده بود، امروز و در حال حاضر به یک میلیون و 20 هزار تومان رسیده و نسبتا ثابت بوده است. البته، قیمت جهانی هر اونس طلا در حال حاضر حدود 1881 دلار است که در یک هفته اخیر 2 درصد و در یک ماه اخیر 5.6 درصد رشد کرده است. با این حال، احیای برجام و تشدید افت دلار میتواند در کوتاهمدت روی این بازار تاثیرات منفی بگذارد.
جمعبندی
نگاهی به بازارها نشان میدهد شرایط فعلی در بازار طلا در مقایسه با دلار و بورس بهتر بوده است. واکنشهای منفی قابل توجه به بورس میتواند واکنشی به احیای برجام باشد. در این صورت و وقتی برجام احیا شود، به نظر میرسد طلا هم حداقل در کوتاهمدت نتواند پناهگاه خوبی برای سرمایهها باشد. در این شرایط و اگر داراییهای بلوکه شده ایران به مقدار قابل توجهی آزاد شود، حداقل در کوتاهمدت ریال در برابر دلار تقویت میشود. به این ترتیب صندوقهای درآمد ثابت در شرایط احیای برجام حداقل برای مدتی یکی از بهترین گزینههای سرمایهگذاری خواهند بود. ریسک پایین و سود معقول آنها میتواند عاملی برای استقبال بیشتر از آنها در شرایط فعلی باشد. همان طور که آمارهای اردیبهشت نشان میدهد صندوق درآمد ثابت کیان در اردیبهشت توانست 1.48 درصد سود عاید سرمایهگذارانش کند که از سود بانکی بالاتر است.