5 درس مهم مالی و اقتصادی برای موفقیت
- اشتراکگذاری
- 48
- 0
در این مدتی که با بحران کرونا رو به رو هستیم – جدا از تمام خسارات جانی که تا کنون متحمل شدهایم – بارها از خود پرسیدهایم که چه چیزی میتوانست قبل از چنین اتفاقی به بهبود و حفظ زندگی و کسب و کارهایمان کمک کند؟ یکی از عواملی که میتوانست به بهبود و ثبات شرایط ما چه به عنوان کارآفرین و چه یک فرد عادی کمک کند عمیقتر کردن دانش مالی و دانستههایمان در زمینه سرمایه گذاری شخصی بوده است. برنامه ریزی و پس انداز دو ستون اصلی برای شروع یادگیری دروس مالی هستند. هنوز هم دیر نشده و میتوان از همین فرصت کوتاه استفاده کنیم. در ادامه 5 درس از سواد مالی را با هم مرور میکنیم.

درس اول، حداکثر کردن ثروت برای رفاه و زندگی
هدف اصلی هر تجارت به حداکثر رساندن ثروت مالک است! این جمله برای بسیاری از افراد تلخ به نظر میآید؛ چرا که این جلمه نشان میدهد بدون داشتن ثروت، هیچ گاه نمی توان تجارت و کسب و کاری راه انداخت. در سال 2016 در کتابی به نام "بقا ثروت" به بررسی مفهوم ثروت از زاویه دیگری پرداخته شده است که میتواند دیدگاه هر شخصی را در مورد ثروت تغییر دهد. در این کتاب، ثروت به برآورده کردن و به حداکثر رساندن ضروریات برای بقا اشاره شده است. به این معنی که ما با برآورده کردن ضروریات از پایهایترین مرحله تا بالاترین حدی که در ذهن داریم برای خود ثروت ساختهایم و با این قدرت میتوانیم هر کسب و کاری که ویژگیهای اصلیاش را در خود داریم به اجرا برسانیم.
درس دوم، متنوع سازی
اولین و بارزترین ویژگی متنوع سازی این است که میتواند خطر ریسک سرمایه گذاری را به حداقل برساند. در دوران کرونا دیدیم که بسیاری از مشاغل و صنایع آسیبهای جدی خوردند. اما در میان همان کسب و کارهایی که بیشترین آسیب را دیدند تعدادی توانستند به بقای خود ادامه دهند. دلیل بقای عدهای که موفق بودند این بود که قبل از شیوع بیماری کوید 19 به غیر از کسب و کار خود در زمینههای مختلف دیگر نیز سرمایه گذاری کرده بودند. یکی از مهمترین و پرتکرارترین درسهای مالی که به ما گوش زد میشود همین متنوع سازی در سرمایه گذاری است. تنوع در سهام و اوراق قرضه و صندوق های سرمایه گذاری میتواند در روزهایی که شبیه به روز مبادا هستند به دادمان برسند.
درس سوم، ارزش شغلی
یک باور وجود دارد که کار و زندگی را به کام بسیاری تلخ کرده است. این باور که همه میخواهند تا فرزندانشان دکتر و وکیل و یا مهندس شوند. بیاییم قبول کنیم که همگی ما برای این سه رسته شغلی ساخته نشدهایم. بیاییم باور کنیم که مشاغل دیگر نیز از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند و مورد احترام عموم قرار میگیرند. سوپرمارکت یا فروشگاههای مواد غذایی که به ویژه در دوران کرونا مواد غذایی را به درب منازل ما میرساندند و در خطر بودند نوعی قهرمان محسوب میشوند. قهرمانان امروز کارگران زحمتکشی هستند که با شجاعت تمام به نظافت شهر و پسماندهای تولید شده به دست ما میپردازند و خطر بیماری را به جان میخرند. قدردانی از مشاغل و احترام به آنها از جمله درس های مالی است که می توان آموخت.
درس چهارم، تغییر تفکر مالی
بازماندگی که مسبب آن همه گیری این ویروس منحوس بود تفکر مالی افراد را دچار تغییراتی کرد. وقایع مهم اقتصادی از جمله وقایعی است که حتی بعد از پایان دوران بحران نیز در ذهن بازماندگان خواهد ماند. یکی از این تغییرات این است که مردم اهمیت واقعی درس های مالی و آموزشهای لازم در این زمینه را جدی میگیرند. در زمان بحران و فروپاشی مشاغل، افراد بسیاری بیکار میشوند و در همان دوران بیکاری و رکود میآموزند که با هزینه کمتری به بقا خود ادامه دهند. تردیدی نیست که پسماندهای زیادی از زخمهای مالی که بر تن جهان نشسته است یادآور دائمی این لحظات تاریک خواهد بود.
درس پنجم، تنظیم ثروت
یکی از بزرگترین درس های مالی این است که بتوانیم ثروت خود را تحت سلطه و مدیریت خود داشته باشیم. اولین قدم در یادگیری مدیریت مالی خود این است که از تجربیات خود و اشتباهاتی که در گذشته داشتهایم درس بگیریم. کجا اقدام به خرید ناآگاهانه کردهایم و چه وقت میتوانستیم جلو خریدهای عجولانه را بگیریم؟ رسیدن به پاسخ این سوالات نه در مقام حسرت بلکه در مقام قیاس و تجربه میتواند کارساز باشند. ارزش صرفه جویی در هر چیزی را بشناسیم و بدانیم که اسراف مانند ظرفی حفره دار است که هر چه در آن بریزیم از طرف دیگر خالی میماند.