کمکهای هوش شخصیتی در حوزه شغلی و زندگی
هوش شخصیتی چیست و چرا به آن نیاز دارید؟
- اشتراکگذاری
- 159
- 0
مروری بر کارنامه عملکردی شرکتها و کشورها نشان میدهد که بسیاری از روشهای قدیمی پیشرفت و مدیریت دیگر جوابگوی ما نیست. این مساله به خصوص در راهبری افراد دشوارتر شده است. به نظر میرسد روش تعامل افراد در طول زمان تغییر کرده است و اگر آگاهی نسبت به این تغییرات نداشته باشیم، ممکن است در حوزه کسب و کار و شغلی خود با مشکل روبرو شویم. برقراری ارتباط و به نظر جمعی رسیدن، به ویژه در تجارت و سرمایه گذاری، تنها گزینهای است که هیچگاه منقضی نمیشود. اما برای برقراری ارتباط نیازمند دارایی درونی به نام هوش شخصیتی هستیم. به خاطر داشته باشیم که ارتباط موثر به معنای موفقیت در تجارت است. اگر چنین توانایی را در خود نمیبینید، نباید ناامید شوید؛ چرا که این نوع هوش یک دارایی بالقوه است که در تمام انسانها وجود دارد و فقط باید پرورش پیدا کند. تنها باید دانست که هوش شخصیتی چیست و کاربرد و نیازمندی ما به آن تا چه اندازه است. با دانستن این چند نکته، فعال میشویم تا هر چه سریعتر این توانایی بالقوه را از انفعال خارج کنیم.

هوش شخصیتی
هوش شخصیتی یک نوع امکان ذهنی است که تمام تفاوتها و شخصیتها را بدون قضاوت تایید و تکریم میکند. جالب است بدانیم که این نوع هوش زیرمجموعه هوش هیجانی به حساب میآید. همانطور یک فرد باهوش میتواند با شناخت ویژگیهای یک فرهنگ، احساس همدلیاش را با افرادی که در آن فرهنگ بزرگ شدهاند بیشتر کند، کسی که دارای هوش شخصیتی است میتواند بدون هیچ کدام از انواع تعصبات ذهنی با دیگران ارتباط برقرار کند و به نتیجه مطلوب برسد. شاید باور کردنش سخت باشد اما گاهی حتی با یک همدلی و درک موقعیت از طرف مقابل میتوانیم یک ارتباط مثال زدنی را برقرار کنیم. قهرمانان هوش شخصیتی در تاریخ بشر کسانی هستند که در سدههای پیشین بدون این که راه ارتباطی مانند اینترنت و حتی تلفن و تلگراف را در اختیار داشته باشند به نقطهای دورافتاده سفر میکردند و با انسانهایی که در آن ناحیه زندگی میکردهاند ارتباط برقرار میکردند.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
طراحی شخصیت
شاید فکر کنید که طراحی شخصیت به گونهای سواستفاده از بعد احساسی، فرهنگی و حتی ایدههای تجاری طرف مقابل به حساب میآید. اما اگر قصد و نیت شما از طراحی شخصیت و استفاده از هوش شخصیتی خوب و پرمنفعت برای خودتان و طرف مقابل باشد، بی شک نتیجه برقراری ارتباط هم کارآمد خواهد بود و هم موجب استمرار در ارتباط خواهد بود. طراحی شخصیت به همراه صداقت و ایجاد حس خالص مشترک همان امکانی است که ما از آن به عنوان هوش شخصیتی نام میبریم. افراد به طور معمول به سه دسته درون گرا، برون گرا و حالتی میان این دو هستند. این که بدانیم هر کدام با چه رویکرد رفتاری زندگی میکنیم به ما کمک میکند تا با احترام و ایجاد احساس امنیت برای طرف مقابلمان وارد رابطه با او شویم. به عنوان مثال اگر بدانیم طرف مقابل ما شخصیتی درونگرا دارد پس برای صرف نهار و یا قرار گذاشتن در جایی شلوغ برای صحبت با او برنامه ریزی نمیکنیم. همین ریزبینیهای هوشمندانه که از هوش شخصیتی ما سرچشمه میگیرد میتواند ما را تا حد قابل توجهای در استفاده از هوش شخصیتی خود کمک کند.