- اشتراکگذاری
- 2
- 0
نگاهی به تحولات بازارها در روزهای اخیر احتمالا شما را متعجب کرده است. قیمت دلار در روزهای اخیر در بازار اندکی افزایش یافته اما از طرف دیگر بورس با افت قابل ملاحظه روبرو شده است. اما چرا؟ چه اتفاقی در بازارها افتاده که بار دیگر چنین نااطمینانی را ایجاد کرده است؟ اگر موضوع انتخابات آمریکا باشد، اکنون این مساله دیگر وجود ندارد و دموکراتهایی که عمدتا موافق بازگشت به برجام بودند، تا چند روز دیگر قدرت را در ایالات متحده به دست خواهند گرفت. در این شرایط استراتژی بهینه سرمایه گذاری چیست؟
تاثیر مهم اخبار سیاسی
در چند روز گذشته اخبار سیاسی مهمی به گوش رسیده است. چهار خبر مهم این روزها را میتوان برخی گمانهزنیها در خصوص عدم تصویب FATF، مذاکرات نه چندان مثبت ایران و کرهجنوبی در خصوص داراییهای بلوکه شده، اظهار نظر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در خصوص این که تنها چند هفته تا احیای برجام فرصت باقی است و در نهایت انتخاب ویلیام برنز، یکی از دیپلماتهای طرفدار بازگشت به برجام، به عنوان رئیس سیا را نام برد. اما این موضوعات روی بازارها چه تاثیری گذاشته است و میگذارد؟

چرا بازار سهام ریخت؟ کی فرصت جذاب ورود به بازار سهام میرسد؟
به نظر میرسد در حال حاضر فعالان بازار سهام به این نتیجه رسیدهاند که ممکن است توافق سریعتر از آنچه انتظارش را داشتند، رخ دهد. در این حالت، بهای ارز به سرعت کاهش خواهد یافت. این کاهش قیمت به معنای آن است که بورس با افت بیشتری مواجه خواهد شد. بورس تهران و شرکتهای حاضر در آن وابستگی زیادی به نرخ دلار دارند و کاهش قابل توجه نرخ ارز موجب افت شاخص بورس خواهد شد. به این ترتیب میتوان یکی از عوامل نااطمینانی در بازارها را این موضوع دانست. در واقع به نظر میرسد در حال حاضر انتظارات سرمایه گذاران به گونهای شکل گرفته است که نرخ ارز به زودی دچار تغییرات زیادی میشود. اگر خبر جدیدی به بازار برسد یا جمعبندی سرمایه گذاران به این سمت و سو برود که چنین توافقی کمی دورتر اتفاق خواهد افتاد، فرصت جذابی برای ورود به بازار خواهد بود.
بازدهیها در روزهای اخیر
مروری بر داراییهای ۱۰ روز اخیر نشان میدهد از ۱۳ دی تا ۲۲ دی ماه، قیمت سکه امامی ۶٫۴ درصد کاهش داشته است. قیمت هر گرم طلا نیز در این بازه ۴٫۶ درصد کاهش یافته است. به نظر میرسد روند طلا نیز در روزهای اخیر به سمت و سویی رفته است که خرید آن با ریسک همراه است. شاخص بورس نیز که در بازگشایی ۱۳ دی ماه حدودا یک میلیون و ۳۹۸ هزار واحد بود، در پایان دیروز ۲۲ دی ماه به یک میلیون و ۳۰۱ هزار واحد رسید. این کاهش به معنای افت ۶٫۹ درصدی بازار سهام در این بازه است. امروز ۲۳ دی ماه نیز بورس تهران با کاهش ۴۰ هزار واحدی به حدود یک میلیون و ۲۶۰ هزار واحد کاهش یافت. تمام این موارد حاکی از نوسانات و تهدیداتی است که بازارها در روزهای اخیر دارند.
آینده و سمت و سوی ارز
در مجموع هنوز بازار سهام و سایر بازارها با نااطمینانیهایی همراه هستند. بازگشت به برجام هنوز با گرههای فراوانی روبرو است و برخی گمان میکنند این بازگشت ممکن است تا ۶ ماه یا بیشتر نیز به طول بیانجامد. طولانی شدن روند دستیابی به توافق موجب میشود قیمت دلار در سطوح بالایی باقی بماند. در این حالت بورس میتواند بار دیگر برای سرمایه گذاران جذاب شود.
استراتژی بهینه سرمایه گذاری در شرایط فعلی
در حال حاضر اگر قصد سرمایه گذاری دارید، بخشی از سرمایهتان را در صندوقهای درآمد ثابت قرار دهید. صندوقهای درآمد ثابت این ویژگی را دارند که ریسکشان اندک است. در این شرایط، توزیع ریسک و سرمایه گذاری در صندوقها در کنار سایر موارد میتواند از ریسک شرایط فعلی بکاهد. این شرایط تا حصول توافق احتمالی میان دو طرف ادامه پیدا میکند. از آنجا که این نااطمینانیها و روند نزولی احتمالی دلار در آینده نزدیک، میتواند قیمت طلا و سایر داراییها را نیز متاثر کند، پیشنهاد میشود که در سبد داراییهای خود ترکیب متنوعی از داراییهای فوق را به همراه صندوقهای درآمد ثابت داشته باشید. در انتخاب و خرید سهام نیز به ارزش بنیادی آنها دقت کنید زیرا دورهای که خرید هر سهامی میتوانست بالقوه منجر به سود شود، سپری شده است. این نکته را از یاد نبرید که سرمایه گذاری گاهی به صبر و تحمل نیاز دارد و اگر گزینههای مناسبی انتخاب کردهاید، میتواند در میان مدت یا بلندمدت شما را به عایدی برساند.