سوددهی صندوقهای سرمایهگذاری در روزهای نامطمئن بازار
کارنامه صندوقهای سرمایهگذاری در نیمه نخست فروردین 1400
- اشتراکگذاری
- 130
- 0
در 15 روز ابتدایی که از سال 1400 میگذرد، همچنان سایه نااطمینانی بر سر بازارها سنگینی میکند. صندوقهای سرمایهگذاری در این بازه عملکرد متفاوتی داشتهاند. به عنوان مثال صندوقهای طلا به دلیل افت قیمت طلا با افت بازدهی روبرو شدهاند، هرچند عملکرد بهتری نسبت به سکه داشتهاند. عملکرد صندوقهای سهام نیز بسته به پورتفوی آنها و افت بازار در روزهای اخیر متفاوت است و برخی سود و برخی زیان دیدهاند. در این میان صندوقهای درآمد ثابت در این بازه با ریسک کم و بازدهی نسبتا مناسب توانستهاند، عایدی مناسبی داشته باشند. در ادامه به بررسی کارنامه صندوقهای سرمایهگذاری در نیمه نخست فروردین و سوددهی یا زیاندهی آنها نسبت به پایان سال گذشته میپردازیم.

صندوقهای طلا؛ سوددهتر از سکه امامی
مروری بر صندوقهای طلا نشان میدهد که در نیمه نخست فروردین 1400 این صندوقها تا حدودی زیان دادهاند. با این حال، یک نکته مهم در این بین وجود دارد. این صندوقها بهتر از طلا و سکه عمل کردهاند. اگر بخواهیم اثر تعطیلات بیشتر صندوقها را خنثی کنیم، بازدهی طلا و صندوقها را از 25 اسفندماه 99 تا 15 فروردین در نظر میگیریم. در بازه فوق، هر سکه امامی حدود 0.91 درصد افت کرده در حالی که میانگین بازدهی چهار صندوق طلای زرافشان، لوتوس، مفید و صندوق سکه طلای کیان در این مدت حدود 0.5 درصد هم رشد داشته است. همان طور که دیده میشود، این بازدهی بیشتر از سکه است. صندوقهای طلا از انتهای سال قبل تاکنون 1.8- درصد و سکه امامی 5.14- درصد افت کردهاند که نشان میدهد در این شرایط زیان سکه بیشتر از صندوقهای طلا بوده است.
کی صندوق طلا بخریم؟
صندوقهای طلا ریسک کمتری نسبت به طلا و سکه فیزیکی دارند و هنگامی که بازار شرایط خوبی ندارد و مسائلی مانند افت یکباره قیمت دلار در آن محتمل است، بهتر عمل میکنند. بنابراین صندوقهای فوق برای افرادی که تمایل به سرمایهگذاری در فلز زرد را دارند و میخواهند کمتر ریسک کنند، مناسب است. صندوقهای طلا به دلیل سرمایهگذاری در انواع داراییها از جمله گواهی سکه طلا، اوراق مشارکت، سپرده بانکی و برخی دیگر ریسک پایینتری دارند. البته این نکته هم وجود دارد که آنها با رشد قیمت دلار در بازار معمولا کمتر از سکه و طلای فیزیکی رشد میکنند. با این حال، اگر قصد سرمایهگذاری در طلا را دارید، به نظر میرسد با احتمال افت دلاری که مدتی است بر بازار سایه انداخته است، صندوقها را انتخاب کنید. در این صورت، اگر توافق حاصل شده و دلار افت کند، زیان شما کمتر خواهد بود و در صورت افزایش دلار هم سود خواهید کرد. البته به جز طلا گزینههای دیگری هم پیش رو دارید.
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام هم تا حدودی به دلار و سرنوشت آن بستگی دارند و به این ترتیب توافقهای سیاسی و بازگشت به برجام روی آنها تاثیر میگذارد. صندوقهای سهام بسته به شرکتی که در آن سرمایهگذاری کردهاند، متحمل زیان یا سود شدهاند. برای مثال صندوق آهنگ سهام کیان در این بازه سوددهی 1.5 درصدی را کسب کرده است. این صندوق در یک سال گذشته حدود 131 درصد بازدهی داشته است و البته عایدی آنها با ریسک بالاتری نسبت به صندوق درآمد ثابت نیز همراه است. البته در صورت سرمایهگذاری در صندوق سهام بهتر است دیدی میان مدت یا بلندمدت داشت، زیرا نوسانات ناشی از پیامدهای اقتصادی و سیاسی، جزیی جدانشدنی از این بازار است. انتخاب صندوق مناسب با در نظر گرفتن همه جوانب میتواند به افراد کمک کند.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری کدام است؟
صندوقهای درآمد ثابت، برندگان این روزهای بازار
اما گزینهای که در این شرایط ریسک پایینی میپذیرد و سوددهی مناسبی هم داشته است، صندوقهای درآمد ثابت هستند. اگر روند مذاکرات ایران با کشورهای بزرگ جهان به نتیجه برسد، قیمت دلار در بازار متاثر خواهد شد و این موضوع بر سایر بازارها نیز تاثیر میگذارد. در این صورت با تقویت پول ملی کشور، گزینههای درآمد ثابت به مقصد خوبی برای سرمایهگذاری تبدیل میشوند. علاوه بر این، صندوقها با ریسک پایین خود سودی بیش از بانکها میپردازند و همین موضوع به جذابیت آنها به خصوص در صورت احیای برجام میافزاید. صندوق درآمد ثابت کیان از ابتدای سال تاکنون توانسته است 0.72 درصد سود به سرمایهگذارانش بپردازد. این سود در شرایط فعلی و در کنار ریسک پایین، آنها را به برندگان بازارها در این روزها تبدیل کرده است.