3 نکته مهم برای موفقیت مالی جوانان

احسان والیان
    • اشتراک‌گذاری
    • 93
    • 0
    3 نکته مهم برای موفقیت مالی جوانان

    متاسفانه در نظام‌های آموزشی، جایی برای آموزش نکات مالی و سرمایه گذاری در نظر گرفته نشده است. هر کدام از ما در زندگی روزمره از زمانی که از بزرگ‌ترهای‌مان پول تو جیبی می‌گیریم تا زمانی که بزرگ می‌شویم و به اصطلاح، دست‌مان در جیب خودمان می‌رود، نیاز به دانستن نکات مالی و رعایت آن‌ها در زندگی داریم. این جملات را بارها و بارها شنیده‌ایم و تکرار کردیم؛ "نمی دانم پولم کجا رفت؟" یا "آخر و عاقبتت چه می‌شود با این همه خرج و برج؟!" ما هم مقصر هستیم و هم نیستیم؛ مقصر نیستیم چون در لا به لای کتاب‌های درسی‌مان جایی برای این مباحث نبوده است. مقصر هستیم چون خودمان تا به حال تلاشی برای فهم و یادگیری نکات مالی در زندگی شخصی نکرده‌ایم. حال به جای این که به دنبال که بود و چه بود ماجرا بگردیم، فرصت را غنیمت شماریم و چند نکته را مرور کنیم.

    نکته اول؛ قدر پول را بدانیم!

    شاید شنیدن این جمله کمی برای جوانان آزاردهنده باشد. اما نمی‌توان به جوانان خرده گرفت؛ چراکه مفهوم اصلی این جمله را دریافت نکرده‌اند. معمولا در جواب به این جمله می‌شنویم؛ "آخه با این چندر غاز پول چه کار می‌شه کرد؟!" اگر بخواهیم جوابی مفهومی به این سوال بدهیم نباید بگوییم؛ "بعدها خودت می‌فهمی!" چرا که تا زمانی که انسان بخواهد به نکته اصلی آن مفهوم دست پیدا کند ممکن است زمان گذشته باشد! همیشه در نهی یک کار باید راه حل جایگزینی را ارائه داد. شاید این به اصطلاح چند غاز پول برای به دست آوردن فلان هدف مالی مانند ماشین یا خانه کافی نباشد. اما تومان به تومان همان پول می‌توانند تبدیل به پله‌هایی شوند که ما را به اهداف مالی برسانند. ما با این میزان نمی‌توانیم طلا بخریم اما می‌توانیم واحدهای سرمایه گذاری طلا را در صندوق‌های سرمایه گذاری بخریم. نمی‌توانیم مانند آدم‌های ثروتمند پول کلانی را سرمایه گذاری کنیم و در ازای آن سود هنگفتی دریافت کنیم. اما می توانیم در مواردی مانند صندوق‌های درآمد ثابت که از بانک عایدی بیشتری دارند، سرمایه گذاری کنیم. بله! این خود یکی از نکات مالی است.

    سرمایه گذاری آنلاین با کیان دیجیتال

    نکته دوم؛ به خودمان مسلط باشیم!

    عده‌ای خوش شانس هستند و این نکته از نکات مالی را در کودکی از والدین خود آموخته‌اند. اما واقعیت این است که بسیاری از ما از این موهبت بی بهره هستیم. ایرادی ندارد. خودمان دست به کار می‌شویم تا این نکته را به عادت تبدیل کنیم. بسیاری از مواقع پیش می‌آید که برای خرید محصولاتی که از قبل مشخص کرده‌ایم وارد فروشگاه می‌شویم. اما بعد از این که از فروشگاه خارج می‌شویم تعداد اقلامی که خریدیم بیش از آن چیزی است که لازم داشته‌ایم. تسلط بر خرید از همین جا باید آغاز شود. تنها چیزهایی را بخریم که نیاز داریم و نه خواسته‌هایی که فقط از لحاظ روانی ما را خوشحال می‌کنند. این تمرین هر چه قدر تلخ باشد اما برای مدیریت مالی شخصی نیاز است. به همین سادگی و با در نظر گرفتن همین نکات ریز که در لحظه به چشم نمی‌آید می‌توان به خود کنترلی دست پیدا کرد.

    نکته سوم؛ پول ما کجا می رود؟

    این نکته از نکات مالی به این موضوع اشاره دارد که پول، دست و پا ندارد و نمی‌تواند جایی برود. این ما هستیم که این کاغذهای با ارزش را به حساب شخصی مان به جایی دیگر انتقال می‌دهیم! این جمله که «نمی‌دانم پولم کجا می‌رود؟» به نحوی سلب مسئولیت از خودمان است و می‌خواهیم به این باور برسیم که ما می‌خواهیم پول‌مان را حفظ کنیم، اما نمی‌شود. بهتر است هزینه‌های جاری را یادداشت کنیم تا به وضوح ببینیم که چه میزان از هزینه‌های ریز و درشتی که کرده‌ایم، ضروری نبوده‌اند.

    بیشتر بخوانید: 6 قانون موفقیت از 6 سرمایه گذار برتر جهان

    نتیجه گیری

    نکات مالی بسیاری وجود دارد که می‌توان با تبدیل آن‌ها به عادت، راه رسیدن به اهداف مالی و بهبود زندگی را با مدیریت مالی درست، به دست آورد. مهم این است که هر کدام از نکات را جدی بگیریم و تک تک آن ها را مانند تسلط بر میزان خرید مورد نیاز و یادداشت هزینه‌ها در ذهن داشته باشیم.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها