قیمت خوراکی ها همچنان در روند صعودی

تورم نقطه به نقطه بهمن از 48 درصد گذشت

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 57
    • 0
    تورم نقطه به نقطه بهمن از 48 درصد گذشت

    آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه بهمن ماه امسال به 48.2 درصد رسیده است. این موضوع به معنای آن است که کالاها و خدماتی که خانوارهای کشور در بهمن امسال تهیه می‌کردند، به طور متوسط 48.2 درصد بیشتر از خرید همان کالاها و خدمات در بهمن سال پیش است. همین آمار نشان می‌دهد که تورم برای خانوارهای روستایی بیشتر از خانوارهای روستایی است. برای خانوارهای شهری تورم 2.4 درصد است در حالی که تورم برای خانوارهای روستایی 3.3 درصد برآورد می‌شود.

    رشد تورم خوراکی‌ها و افت تورم خدمات

    تغییر قیمت خوراکی‌ها یا همان تورم خوراکی‌ها در بهمن امسال حدود 5.2 درصد است. نرخ تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات نیز به 1.1 درصد می‌رسد. نکته جالب در اینجا، افزایش نرخ تورم ماهانه نسبت به دی ماه و رسیدن آن از 1.8 به 2.5 درصد است. علاوه بر این به نظر می‌رسد نرخ تورم خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات بسیار بیشتر از دی ماه رشد کرده و در عوض تورم کالاهای غیرخوراکی و خدماتی کاهش یافته است. در دی ماه 1399، نرخ تورم کالاهای خوراکی 0.9 درصد بود و تورم خدمات و کالاهای غیرخوراکی 2.3 درصد می‌شد که نصف شده است.

    تورم برای خانوارهای شهری و روستایی چقدر است؟

    در این گزارش، نرخ تورم نقطه به نقطه بهمن ماه برای کل خانوارها به 48.2 درصد رسید. این در حالی است که این میزان برای خانوارهای شهری 47.2 درصد و برای خانوارهای روستایی 53.6 است. به نظر می‌رسد وضعیت تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها بدتر بوده است. تورم خوراکی‌ها در بهمن 1399 به 66.8 درصد می‌رسد به این معنی که مقدار پولی که در ازای خرید یک سبد خوراکی در بهمن پارسال می‌پرداختیم، اکنون 66.8 درصد افزایش پیدا کرده است. این تورم در یک سال اخیر برای بخش غیرخوراکی و خدمات 34 درصد است. در بخش خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت گروه سبزیجات و میوه‌ها نسبت به ماه دی، مربوط به خیار، بادمجان، موز و انار بوده است.

    تغییرات تورمی در دهک‌های مختلف

    به نظر می‌رسد بیشترین تورم برای دهک اول با 3 درصد و کمترین آن برای دهک دهم با 1.9 درصد بوده است. علاوه بر این، نتایج در بخش خوراکی و غیرخوراکی متفاوت است. بیشترین تورم خوراکی‌ها به دهک دهم برمی‌گردد که 5.3 درصد است اما کمترین میزان تورم کالاهای خوراکی مربوط به دهک اول با 4.9 درصد است. در بخش کالاهای غیرخوراکی نیز بیشترین تورم بهمن ماه امسال به دهک دهم برمی‌گردد اما کمترین تورم در میان چند دهک دیده می‌شود و رقم آن 0.8 درصد است.

    بیشتر بخوانید: تورم چیست، چطور ایجاد می‌شود و چه آثاری روی سرمایه ما دارد؟

    جمع‌بندی

    چیزی که از این تورم قابل توجه مشخص است آن است که سرمایه هایی که به صورت نقد یا در جای نامناسبی سرمایه گذاری شده باشد را از میان می‌برد و قدرت خرید فرد را در سال‌های بعد تضعیف می‌کند. به همین دلیل هم یافتن گزینه سرمایه گذاری مناسب با توجه به شخیصت و میزان ریسک پذیری یا ریسک گریزی ما مهم است و می‌تواند جلوی زیان دیدن ما را در آینده بگیرد. مرور بازدهی دارایی‌ها و بازارهای مختلف در طول زمان به ما در این مورد کمک می‌کند.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها