رمز و رازهای تاثیرگذاری بر خرید

3 راه اساسی برای جلب و ترغیب مشتری

احسان والیان
    • اشتراک‌گذاری
    • 50
    • 0
    3 راه اساسی برای جلب و ترغیب مشتری

    با واژه "اینفلوئنسر" آشنا هستیم و در جهان دیجیتال بیش از هزار بار این کلمه به گوش‌مان خورده است. باید گفت در میان هزاران نفر و یا گروهی که مدعی اینفولئنسر بودن هستند تنها تعداد انگشت شماری از آن‌ها به معنای واقعی کلمه می‌توانند مشتریان را ترغیب به خرید و یا دریافت آن چیزی که مدنظرشان هست کنند. از ادعاها می‌گذریم و به این پرسش پاسخ دهیم که قدرت ترغیب در جهان تجارت به چه شکل کار می‌کند؟ در ادامه به معرفی 3 راه موثر برای ترغیب مشتری که شرکت‌های تاثیرگذار استفاده می‌کنند خواهیم پرداخت.

    سرمایه گذاری آنلاین با کیان دیجیتال

    راه اول، تاثیرگذاری

    با ایجاد تقابل و یا به عبارت دقیق‌تر، این که چگونه در برخورد بتوانیم تاثیرگذار باشیم و هوشمندانه عمل کنیم اولین راه را برای ترغیب مشتری پشت سر گذاشته‌ایم. یکی از تاثیرگذاری‌ها در روش تقابل این است که غیرمنتظره عمل کنیم. در برخی از رستوران‌ها بعد از صرف غذا و برای جلوگیری از نفخ معده به مشتریان نعنا و یا زیره تعارف می‌شود. تصور کنیم که یک پیشخدمت به هر میز نعنا تعارف کند. این کار تاثیرگذاری خود را به همراه دارد. اما اگر همان پیشخدمت به طرف یک میز برود و با تعارف بیش‌تر نعنا به مشتری بگوید: " برای شما مخصوصا مقداری نعنای دیگر در نظر گرفته شده!" تاثیرگذاری این حرکت تا چه میزان در جذب مشتری بالا می‌رود؟ در مطالعات انجام شده، تاثیر چنین حرکت غیرمنتظره‌ای در ترغیب مشتری تا 23 درصد افزایش موفق عمل کرده است.

    راه دوم، ایجاد احساس کمبود

    در میان شرکت‌های هواپیمایی جهان، بی شک نام "بریتیش ایرویز" به گوش‌مان خورده است. این شرکت هواپیمایی اقدام به برقراری پروازهای لندن به نیویورک کرد. اما به دلیل سودآور نبودن این پرواز و استقبال کمی که شد تصمیم گرفتند تا این خط پروازی را از برنامه‌ها خارج کنند. اتفاق جالب توجهی که افتاد این بود که بعد از اعلام این نکته که پرواز لندن به نیویورک در حال خروج از برنامه این شرکت هواپیمایی است، استقبال بی نظیری از این خط پروازی شد. در تجارت، برای ترغیب کردن مشتری، گاهی لازم است به جای گفتن مزایای یک خدمات و یا محصول به این نکته اشاره کنیم که اگر فلان خدمات و یا محصول نباشد چه اتفاقی می‌افتد و ما چه مزایایی را از دست می‌دهیم. ایجاد احساس کمبود و اشاره به فقدان یک چیز، باعث ترغیب مشتریان و حتی کسانی می‌شود که اصلا قصد استفاده از آن خدمات و محصول موردنظر را نداشته‌اند.

    بیشتر بخوانید: 4 ایده ارزشمند کارآفرینی از اوبر

    راه سوم، قدرت و ثبات

    افراد برای اعتبار دادن به کار خود از تخصص‌های لازم در کسب و کارشان پیروی می‌کنند. بارها با این صحنه رو به رو شده‌ایم که وقتی وارد مطب یک پزشک می‌شویم با انواع و اقسام مدارک و افتخارات قاب شده و نصب شده روی دیوار مطب مواجه می‌شویم. تمام این مدارک و نشان‌ها علاوه بر این که وجه قانونی و مجاز آن مطب را بالا می‌برد این حس را نیز در ما به وجود می‌آورد که پیش کسی آمده‌ایم که منبعی آگاه است و می‌توان به تشخیص او اعتماد کرد. در کنار ایجاد قدرت، نیاز به ایجاد ثبات در ترغیب مشتری داریم. ثبات در تجارت و جذب مشتری به این معنا است که تا جایی که می‌شود کاری کنیم تا مشتری ما حس کند عضو تاثیرگذاری در روند تجارت ما است. بسیاری از شرکت‌ها برای ایجاد چنین حسی در مخاطبان خود اقدام به برگزاری کمپین می‌کنند و از مشتریان خود می‌خواهند که کاری خاص مانند معرفی آن‌ها در صفحات مجازی شخصی خود کنند. ایجاد ثبات و این که یک مشتری ساده را تبدیل به یک عضو وفادار کنیم در ترغیب مشتری بسیار کارآمد و تاثیرگذار است.

    مقالات مرتبط
    پربازدیدهای اخیر
    تازه‌ترین‌ها