4 عامل اثرگذار بر سلامت در دوران شیوع کرونا
- اشتراکگذاری
- 10
- 0
عوامل زیادی هستند که بی آنکه بدانیم بر زندگی و سلامت ما تاثیر میگذارند. در دوران شیوع کرونا و قرنطینه، این موارد بیشتر هم شدهاند. افزایش انزوا، کاهش فعالیتهای اقتصادی و تنگناهای معیشتی همگی دست به دست هم دادند تا سلامت ما در این بازه زمانی با مشکلات فراوانی دست به گریبان باشد. در ادامه به 4 چیزی که بدون آنکه افراد بدانند بر سلامتشان تاثیر میگذارند، میپردازیم.
1- محل زندگی
شاید این موضوع برای بسیاری از افراد قابل توجیه نباشد. با این حال جایی که زندگی میکنید میتواند چندین سال به طول عمر شما اضافه کند. بر اساس تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، مردم کشورهای توسعه یافته به طور متوسط 16 سال بیشتر عمر میکنند. اما حتی در اروپای غربی هم افرادی که در مناطق فقیرنشین زندگی میکنند، 10 سال زودتر از ثروتمندان از دنیا میروند. علاوه بر این، نرخ ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و مرگ و میر کودکان بالاتری را تجربه میکنند.

2- مواجه شدن با تبعیض
مواجه شدن با رفتار غیرمنصفانه آن هم به دلایلی مانند جنسیت، نژاد، قومیت یا سطح درآمدی موجب استرس بیشتر در افراد میشود. این حجم از استرس میتواند اثر مخربی روی سلامت افراد داشته باشد. در ایالات متحده و بریتانیا، افرادی که متعلق به گروههایی از اقلیتهای نژادی هستند، با احتمال بیشتری دچار مرگ و میر بر اثر کرونا شدهاند.
3- دسترسی به بهداشت
پیش از اینکه همه گیری کرونا در جهان محقق شود، نیمی از جمعیت دنیا به خدمات اساسی بهداشت دسترسی نداشتند. شیوع بیماری کرونا در نقاط مختلف دنیا باعث شد مراقبتهای بهداشتی در 90 درصد از کشورهای دنیا با اختلال مواجه شود. از سوی دیگر، در آفریقا، دسترسی به چکاپهای مستمر، تازه والدین و مراقبت در برابر ابتلا به مالاریا در سال 2020 حدود 50 درصد افت کرد. در سراسر جهان،حدود 60 درصد از زنان مبتلا به بیماریهای عروقی ناچار شدند درمان خود را به تعویق بیندازند.
4- تنهایی و انزوا
قرنطینهها، از دست دادن شغل و تنهایی همگی از عواملی هستند که به رفاه افراد ضربه زدهاند. بر اساس تحقیقاتی که از سوی وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا انجام شده است، تنهایی با بیماریهای قلبی، چاقی و افت قوه شناختی در سالمندان ارتباط دارد. علاوه بر این، تنهایی و انزوا موجب افسردگی و اضطراب در میان جوانان میشود. در هند، دو سوم جوانان در طول دوران قرنطینه، گزارشهایی مبنی بر پریشانی احوالات خود ارائه کردهاند. به طور کلی، عوامل اقتصادی و اجتماعی علت حدود 80 درصد از پیامدهای منفی بر سلامت را تشکیل میدهند.
بیشتر بخوانید: کمبود اکسیژن بیمارستانهای جهان بر اثر شیوع کرونا
جمعبندی
در دوران کرونا و محدود شدن رفت و آمدها تلاش کنید تا بیش از پیش به سلامت جسم و روان خود اهمیت بدهید. تنشهای شغلی، اجتماعی و اقتصادی در این چند ماه میتوانند آثار نامناسبی روی روان و جسم ما بگذارند. به همین دلیل هم سعی کنید با انجام ورزش، برنامه ریزی برای این روزها و در پیش گرفتن توسعه فردی، این آسیبها را به حداقل برسانید. این کار میتواند دشوار باشد اما به هر صورت تلاش کردن در این مسیر بهتر از تحمل عواقب آن است.
منبع: مجمع جهانی اقتصاد