در هفته اخیر چه بر سر بورس آمد؟
دو مزیت سرمایهگذاری در صندوقهای سهام
- اشتراکگذاری
- 78
- 0
بورس تهران در هفتهای که گذشت بازدهی مثبتی نداشت و بار دیگر به کانال 1.1 میلیون واحدی بازگشت. بازار سهام که در هفته گذشته با رشد شاخص کل و رشد ارزش شرکتهای بزرگ روبرو شده بود، در این هفته و با خبرهای مربوط به احیای برجام و افت دلار هفتهای نزولی را سپری کرد. با این حال، روز پایانی این هفته بازار مثبت شد. در ادامه نگاهی به تحولات بازار سهام در هفته جاری خواهیم انداخت.

دلار در کف کانال 21 هزار تومان
مهمترین عاملی که روی افت بازار در هفتههای اخیر تاثیر گذاشت، کاهش قیمت دلار در بازار آزاد بوده است. افت دلار در بازار در این هفته و در واکنش به خبرهای مثبتی که از احیای توافق برجام منتشر شدند، تشدید شد. دلار هفته جاری را با قیمت 23 هزار و 480 تومان آغاز کرد اما با خبرهای مثبت تاکنون به مرز 21 هزار و 100 تومان رسیده است و احتمال کاهش بیشتر آن هم وجود دارد. واکنش بازارهای سرمایهگذاری به این کاهش قابل توجه 10 درصدی در طول چند روز، افت بوده است. بازار سهام که در هفته گذشته تا یک میلیون و 208 هزار واحد بالا رفته بود، با این افتِ دلار دچار کاهش شد و در پایان هفته به یک میلیون و 172 هزار واحد رسید. شاخص کل بازار سهام در هفته اخیر حدود 2.95 درصد کاهش یافت.
کدام شرکتها در این هفته زیان کردند؟
بررسی شاخص هم وزن بازار سهام نکته جالبی را به ما نشان میدهد. شاخص هم وزن بورس در پایان این هفته به حدود 423 هزار واحد رسید و به این ترتیب نسبت به پایان هفته گذشته شاهد افت 1.05 درصدی بود. این موضوع به معنی آن است که شرکتهای کوچکتر بورسی در این هفته نسبت به شرکتهای بزرگ، کمتر زیان کردند. البته در برخی از موارد شرکتهای کوچکی وجود دارند که نقدشوندگی ندارند و همین موضوع تا حدودی روی افت قیمت آنها موثر است.
بیشتر بخوانید: کدام سرمایهگذاری بهتر است:صندوقهای سهام یا حضور مستقیم در بورس؟
عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
در یک هفته اخیر، صندوقهای سرمایهگذاری در سهام نیز با افت سهام کاهش یافتند. با این حال بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری بهتر از شاخص کل بوده است. در این میان، صندوق آهنگ سهام کیان در بازه زمانی یک هفته منتهی به 14 فروردین، حدود 1.01 درصد افت کرده است که پایینتر از افت شاخص کل در هفته اخیر است. یعنی اگر پول شما در صندوق سهامی فوق بود، کمتر از شاخص زیان میکردید. از طرفی نقدشوندگی هم داشتید. یعنی میتوانستید در صورتی که مایلید پولتان را خارج کنید یا در گزینه دیگری سرمایهگذاری کنید، پولتان نقد شود. این اتفاقی است که در برخی از سهام شرکتهای کوچک در حال حاضر ممکن نیست و صف فروش طولانی همراه با خرید اندک، اجازه فروش سهم را نمیدهد.
از سوی دیگر، اگر نگاهی به آمار و ارقام بیندازید، میبینید که صندوق آهنگ سهام کیان در یک سال اخیر 24.4 درصد عایدی داشته است. این در حالی است که شاخص کل در این بازه زمانی حدود 22.1 درصد رشد کرده است. این موضوع دو مزیت صندوقهای سهامی را نشان میدهد که در پایین به آن اشاره میکنیم.
دو مزیت صندوقهای سرمایهگذاری در سهام معتبر
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام که معتبر باشند دو مزیت دارند که برای سرمایهگذاری مناسب است. اول این که این صندوقها با استفاده از مدیران خبره خود ریسک خود را توزیع کرده و سهام را به دقت انتخاب میکنند که به همین دلیل در صعود بازار بیش از بازار عایدی کسب کرده و در افت بازار هم کمتر زیان میبینند. دومین مزیت آنها این است که نقدشوندگی دارند. اهمیت مزیت دوم را در هنگام افت یک سهم یا بازار (مخصوصا در این روزها) متوجه میشوید. زمانی که صف فروش تشکیل شود و چند روز طول بکشد شما به آسانی نمیتوانید سهم خود را به فروش برسانید. این در حالی است که نقدشوندگی در صندوقها بسیار راحتتر است. البته باید دقت کنید که صندوق سرمایهگذاری در سهام خود را به درستی انتخاب کنید زیرا ممکن است برخی از صندوقها عملکرد مناسبی نداشته باشند یا ریسک بالایی داشته باشند.