بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری در ماه نخست 1400
- اشتراکگذاری
- 236
- 0
بیشتر صندوقهای سرمایهگذاری نیز مانند بازارهای دارایی در ماه نخست سال 1400 با افت همراه بودند. از آنجا که صندوقهای سرمایهگذاری در طلا، سهام و اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند، تا حدودی از قیمت و روند این بازارها تبعیت میکنند. به همین دلیل نیز وضعیت صندوق طلا و صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در ماه اول سال مساعد نبود. نااطمینانی در بازارها، افت دلار در بازار آزاد و گمانهزنیها در خصوص دستیابی به توافقی سیاسی بین ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا موجب شده این صندوقها چنین وضعیتی داشته باشند. اما از سوی دیگر صندوقهای درآمد ثابت توانستهاند رشد خوبی در یک ماه اخیر تجربه کنند. در ادامه به وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری و بازدهی آنها در ماه نخست بهار 1400 میپردازیم.

صندوقهای طلا و افت فلز زرد
صندوقهای طلا حداقل 70 درصد از دارایی خود را در طلا سرمایهگذاری کردهاند. به همین دلیل نیز تا حدود زیادی از قیمت سکه و طلا تاثیر میپذیرند. افت قیمت طلا در این یک ماه موجب شده است ارزش صندوقهای طلا به طور میانگین در اولین ماه بهار 8.6 درصد افت کند. درست است که این افت زیاد به نظر میرسد اما باید توجه داشت که ریسک این صندوقها از خرید سکه کمتر است. در همین بازه زمانی یک ماهه، قیمت هر سکه امامی از 11 میلیون و 240 هزار تومان به 10 میلیون و 69 هزار تومان رسیده که به معنای افت 10.4 درصدی ارزش سکه در طول فروردین 1400 است. در واقع، اگر سکه خریده بودید در این مدت بیشتر از خرید صندوقهای طلا زیان کرده بودید. صندوقهای طلا به دلیل سبد سرمایهگذاری خود، ریسک کمتری نسبت به خرید سکه دارند و هنگام افت بازار کمتر زیان میکنند.
بیشتر بخوانید: تغییر سود بانکی روی کدام بازارها تاثیر میگذارد؟
صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در یک ماه اخیر متفاوت بوده است. با این حال، به دلیل افت بازار در فروردین 1400 اکثر قریب به اتفاق صندوقهای سهامی بازدهی منفی داشته و تنها دو صندوق از 77 صندوق سهام موجود بازدهی مثبت ماهانه کسب کردهاند. دامنه بازدهی صندوقهای سرمایهگذاری سهام در صندوقهای مختلف بین 18.9- تا 1.9 درصد بوده است. با توجه به نااطمینانیهای موجود در بازار، این صندوقها در این ماه چنین وضعیتی را تجربه کردند اما نباید از پتانسیلهای رشد بازار غفلت کرد. سال جاری نیز تورمی به نظر میرسد و حتی صندوق بینالمللی پول تورم سال 2021 ایران را 39 درصد تخمین زده است. این نرخ تورم میتواند فرصتی برای رشد بازار در ماههای پیشرو باشد. ریسک افت دلار نیز یکی از تهدیدات بازار به حساب میآید اما باید توجه کرد که در صورت احیای برجام و افت دلار، برخی شرکتها رشد خوبی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: کدام سرمایهگذاری بهتر است: صندوقهای سهام یا حضور مستقیم در بازار؟
صندوقهای درآمد ثابت، صدرنشینان بازدهی فروردین 1400
از طرف دیگر، وضعیت صندوقهای درآمد ثابت متفاوت است. این صندوقها در یک ماه اخیر رشد خوبی کردند. آنها از افت دلار و تقویت بازار سود بردند و بازدهی قابل قبول و ریسک اندک آنان موجب استقبال سرمایهگذاران از آنها شده است. صندوقهای درآمد ثابت در این بازه زمانی غالبا مثبت بودند و تنها 6 صندوق از 87 صندوق با درآمد ثابت بازدهی منفی ماهانه داشتند. صندوق درآمد ثابت کیان در این ماه توانست بازده 1.74 درصدی عاید سرمایهگذارانش کند که در این روزهای بازار و با ریسک اندک این صندوقها عایدی مناسبی است.