پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری در خرداد 1400

امیر شاملویی
    • اشتراک‌گذاری
    • 502
    • 0
    پرسودترین بازار سرمایه‌گذاری در خرداد 1400

    پرسودترین بازار خرداد 1400 کدام بازار بود؟ در این ماه پولمان را کجا می‌گذاشتیم بیشتر سود کرده بودیم؟ در این مطلب می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم. مهمترین اتفاق خرداد ماه به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام در وین و پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری کشور بود. به نتیجه نرسیدن مذاکرات در این ماه و نیاز به ادامه مذاکره موجب افزایش قیمت دلار در خرداد ماه شد. انتخاب ابراهیم رئیسی نیز هرچند در روز اول کاهش دلار را در پی داشت، اما در روزهای بعد نرخ دلار در بازار آزاد بار دیگر به بالای 24 هزار تومان برگشت. البته به نظر نمی‌رسد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روی مذاکرات تاثیرات زیادی بگذارد و این موضوع در مجامع بالادستی بررسی خواهد شد. در خرداد، افزایش نرخ دلار در بازار آزاد تاثیراتی روی بازارهای مختلف داشت که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

    افزایش بهای دلار در بازار آزاد

    قیمت دلار در بازار آزاد در خرداد ماه روندی صعودی طی کرد. در پایان اردیبهشت 1400 بهای دلار در بازار 23 هزار تومان بود که در پایان خرداد به 24 هزار و 110 تومان افزایش پیدا کرد. این رشد 4.83 درصدی در طول یک ماه، عمدتا به دلیل عدم رسیدن مذاکرات به یک نتیجه مشخص بوده است. با افزایش دلار، بورس و طلا نیز این ماه را با رشد سپری کردند و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز همین روند را طی نمودند.

    برندگان و بازندگان بورسی در خرداد ماه

    شاخص کل بورس تهران در پایان اردیبهشت 1400 در حدود یک میلیون و 155 هزار واحد بود اما در پایان خرداد به حدود یک میلیون و 169 هزار واحد افزایش یافت. این آمار و ارقام حاکی از آن است که بازار سرمایه در طول خرداد 1400 بازدهی 1.2 درصد ثبت کرده است. بورس در اوایل خرداد به کمتر از یک میلیون و 100 هزار واحد هم رسید که در یک سال اخیر بی‌سابقه بوده است. پس از رسیدن به این عدد، شاخص بورس افزایش پیدا کرد. این در حالی است که شاخص هم وزن بازار سهام در خرداد ماه روندی نزولی طی کرد. در پایان اردیبهشت 1400، شاخص هم وزن بازار حدود 397 هزار واحد بود اما در پایان خرداد این شاخص به 370 هزار واحد افت کرد. این افت 6.8 درصدی در طول یک ماه، خبر بدی برای سهامداران شرکت‌های کوچک‌تر حاضر در بورس محسوب می‌شود. در واقع، افزایش شاخص کل سهام در خرداد بیشتر ناشی از رشد قیمت شرکت‌های بزرگ بورسی بوده است.

    صندوق‌های سهام بالاتر از شاخص کل بورس

    همان طور که گفتیم، بازار سهام در خرداد ماه برندگان و بازندگان متفاوتی داشت. برندگان عمدتا در شرکت‌های بزرگ و بازندگان بیشتر در شرکت‌های کوچک سرمایه‌گذاری کرده بودند. اما اگر غیرمستقیم در بازار سهام سرمایه‌گذاری بودیم و صندوق خریده بودیم چطور؟ صندوق سرمایه‌گذاری آوای سهام کیان در خرداد ماه بازدهی 3.72 درصدی و صندوق آهنگ سهام کیان در این ماه عایدی 3.45 درصدی برای سرمایه‌گذاران خود داشته‌اند که از شاخص کل بورس بسیار بالاتر است.

    فروغ فلز زرد در سومین ماه بهار

    یکی از تاثیرات افزایش قیمت دلار افزایش قیمت طلا و سکه در بازارهای داخل کشور است. قیمت هر گرم طلای 18 عیار که در پایان اردیبهشت 1400 یک میلیون و 19 هزار تومان بود، در پایان خرداد به یک میلیون و 35 هزار تومان افزایش یافت. این رشد قیمت نشان از افزایش 1.56 درصدی بهای فلز زرد در خرداد 1400 است. از سوی دیگر، قیمت سکه امامی نیز با افزایش همراه بوده است. هر سکه امامی در پایان اردیبهشت 10 میلیون و 104 هزار تومان بود اما در پایان خرداد قیمت آن به 10 میلیون و 323 هزار تومان رسید. این عدد نشان دهنده رشد 2.17 درصدی سکه در طول یک ماه است.

    این در حالی است که قیمت جهانی طلا در طول یک ماه اخیر با افت همراه بوده است. در پایان اردیبهشت 1400 قیمت طلا 1880 دلار به ازای هر اونس بود اما در پایان خرداد به 1783 دلار رسید. در واقع، قیمت جهانی طلا در ماه خرداد حدود 5.16 درصد افت کرده، اما به دلیل افزایش قیمت دلار در بازارهای داخلی، نتوانسته است بر قیمت طلای داخلی تاثیر منفی بگذارد.

    صندوق طلای کیان در صدر صندوق‌های طلا

    البته عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در طلا در خرداد بهتر از طلا و سکه بوده است. صندوق سکه طلا کیان در ماه خرداد بهترین عملکرد را در میان 4 صندوق طلای کشور داشته و در ماه سوم بهار 3.68 درصد عایدی داشته است. در این ماه، پس از صندوق طلای کیان، به ترتیب صندوق‌های مفید، لوتوس و زرافشان قرار دارند.

    مقایسه صندوق درآمد ثابت و بانک

    صندوق‌های درآمد ثابت گزینه مناسبی برای ریسک‌گریزها هستند. این صندوق‌ها در شرایطی که بازارها با ریسک افت دلار روبرو باشند، برای ورود سرمایه‌ وضعیت بهتری نیز پیدا می‌کنند. صندوق درآمد ثابت کیان در خرداد 1.84 درصد سود داشته است و از بهترین صندوق‌های درآمد ثابت است. این در حالی است که اگر پول شما در بانک باشد، (با فرض سود 16 درصد سالانه بانکی) 1.33 درصد در ماه دریافت می‌کردید. سوددهی بهتر از بانک در کنار ریسک اندک صندوق‌های درآمد ثابت را به گزینه بهتری در مقایسه با بانک‌ها تبدیل می‌کند.

    مقایسه بازدهی بازارها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان در خرداد 1400 (درصد)

    بازار برنده خرداد 1400

    اگر اعداد و ارقام بالا را مرور کنیم، خواهیم دید که پربازده‌ترین بازار در خرداد 1400 دلار بوده‌ است. البته همان طور که دیده می‌شود، صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان نیز عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام کیان از شاخص کل هم بهتر عمل کرده‌‎اند و صندوق سکه طلا کیان علاوه بر این که بهترین صندوق طلا در خرداد 1400 بوده، سود بیشتری نسبت به خرید سکه و طلا از بازار داشته است. در خرداد ماه مذاکرات در مورد بازگشت به برجام نتیجه خاصی در پی نداشت و همین موضوع باعث سوددهی بازارها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری شد. این در حالی است که اگر احیای توافق برجام عملی شود، بازارها با افت روبرو خواهند شد. در چنین شرایطی صندوق‌های درآمد ثابت هم گزینه‌ای مناسب هستند که ریسک را توزیع می‌کنند و سود معقولی هم دارند. به عنوان مثال صندوق درآمد ثابت کیان در خرداد ماه سود 1.84 درصدی داشته که از بازدهی طلا و بانک بالاتر است و از نظر ریسک هم شبیه بانک است. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند قدرت خرید شما را حفظ کنند و حتی سود عاید شما کنند.