نگاهی به سندروم ثروت ناگهانی
پولهای بادآورده چطور بر شخصیت و سرمایه گذاری ما تاثیر میگذارند؟
- اشتراکگذاری
- 108
- 0
اگر تا به حال شما یا یکی از آشنایانتان به یک باره صاحب پولی بادآورده یا غیرمنتظره شده باشید، شاید تغییراتی را در رفتار و منش وی مشاهده کنید. یا از سوی بقیه متهم به تغییر رفتار شده باشید، در صورتی که شاید خودتان هم چندان متوجه آن نشده باشید. برای این تغییرات هم توضیح وجود دارد. در این شرایط فرد به سندروم ثروت ناگهانی مبتلا شده است! اما سندروم ثروت ناگهانی چیست و چه آثاری بر سرمایه گذاری و شخصیت افراد میگذارد؟ در ادامه به این مساله خواهیم پرداخت.
سندرومی در میان سرمایهگذاران
سندروم ثروت ناگهانی نوعی پریشانی و اضطراب شدید است که گریبانگیر افرادی میشود که یکباره به پول زیادی دست پیدا میکنند. یکباره ثروتمند شدن ممکن است موجب شود افراد تصمیماتی بگیرند که در غیر این صورت دست به چنین کارهایی نمیزدند. عوارض ثروت ناگهانی نیز عبارتند از احساس انزوا از دوستان قبلی، احساس گناه و قصور در صورت بخت خوب دیگران و ترس فراوان نسبت به از دست دادن پول.
چرا سندروم ثروت ناگهانی رخ میدهد؟
سندروم ثروت ناگهانی واقعا یک بیماری روانی نیست بلکه واژهای است که از سوی رواندرمانگرانی ابداع شد که با بیمارانی که یکباره ثروتمند شده بودند، کار میکردند. ممکن است این افراد از طریقههای خاصی مانند بردن بلیط بختآزمایی، مواردی مانند سرمایه گذاری در بیت کوین یا دریافت ارثی کلان، ثروتمند شده باشند. بسیاری از این افراد با بحران هویت روبرو میشوند زیرا از سطحی پایین به یکباره جهش کرده و صاحب امتیازاتی شدهاند.

چطور از سندروم ثروت ناگهانی دوری کنیم؟
حالا این سوال پیش میآید که چطور میتوان از این سندروم دوری کرد؟ از جمله راهکارهایی که برای کنترل این سندروم پیشنهاد میشود آن است که مطمئن شویم ثروت عاقلانه خرج میشود و از تصمیمات آنی و سریع در مورد نحوه خرج کردن پول جلوگیری کنیم. باید بدانیم که ممکن است سودهای بادآورده به یکباره برای هر کسی پیش بیاید و به نحوی غیرقابل برنامه ریزی تمام پیشبینیهای قبلی ما را به هم بزند.
برنامه ریزی قبلی میتواند برخی موارد را حل کند. مثلا والدین ثروتمند باید به نحوی فرزندانشان را تربیت کنند که در بزرگسالی و به ارث بردن مقادیر پولی زیاد، برای آن آماده باشند. تصمیمات آنی و سریع و جلوگیری از آن هم یک مساله مهم است. برای افرادی که به یکباره ثروتمند میشوند، مخارج آنی وسوسهانگیز میشود. به نظر میرسد سرمایه گذاری پول در گزینههای کمریسک تا زمانی که طرح مالی فراگیری برای آن در نظر بگیریم، کار مناسبی باشد.
علاوه بر این، بهتر است در این موارد افراد اهداف بلندمدتی را در زندگی در نظر بگیرند و ببینند این ثروت جدید چگونه میتواند در دسترسی به این اهداف به آنان کمک کند. به عنوان مثال، خانواده جوانی که برنده بلیط بختآزمایی میشود، شاید تصمیم بگیرد بخشی از برد خود را صرف دانشگاه یا ایجاد کسبوکار برای فرزندانشان کنند.
جمعبندی
سندروم ثروت ناگهانی ممکن است هر کسی را در گیر خود کند. افرادی که به یک باره ثروتمند میشوند، با این معضل روبرو میشوند و با مشکلاتی در زندگی مواجه میگردند. یکی از راهکارهای غلبه بر این سندروم، ایجاد طرحی بلندمدت برای سرمایه گذاری و پرهیز از تصمیمات آنی است.