صندوقهای سرمایهگذاری در هفتهای که گذشت
اگر دلار افت کند، کجا سرمایهگذاری کنیم؟
- اشتراکگذاری
- 415
- 0
در هفتهای که گذشت، بازارهای سرمایهگذاری همگام با افت دلار روندی نزولی طی کردند و صندوقها نیز به این وضعیت دچار شدند. قیمت دلار در هفته دوم شهریور 1400 افت قابل توجهی داشت و از 28 هزار و 880 تومان در سوم شهریور ماه به 27 هزار و 150 تومان در 10 شهریور کاهش یافت. این افت 2.6 درصدی در مدت یک هفته باعث شد که سرمایهگذاری ما در اغلب بازارها با افت روبرو شود. برای خیلی از افراد این سوال ممکن است پیش بیاید که اگر به دلیل احیای برجام یا فعل و انفعالاتی در بازار ارز، نرخ دلار افت کند، کجا سرمایهگذاری کنیم؟ همان طور که خواهید دید، یک بازار وجود دارد که در شرایط افت دلار نیز به رشد ادامه میدهد. در ادامه به معرفی این بازار میپردازیم.
صندوقهای سهامی در هفتهای که گذشت
همان طور که گفتیم بازارهای سرمایهگذاری در پی افت قیمت دلار با افت روبرو شدند و شاخص کل بازار سهام نیز از این موضوع متاثر شد.صندوق آوای سهام کیان در این هفته با افت 2.37 درصدی و صندوق آهنگ سهام کیان با افت 2.67 درصدی روبرو شدند. این صندوقها از نظر بازدهی 3 ماهه جزو بهترین صندوقهای کشور محسوب میشوند و بیش از 41 درصد عایدی داشتهاند. افزایش قیمت دلار در بازار آزاد برای بازار سهام و صندوقهای آن پتانسیلی برای رشد فراهم میآورد. از سوی دیگر، هر گونه افت قیمت دلار موجب افت ارزش آنها میشود.
افت صندوقهای طلا در یک هفته گذشته با اهرم دلاری
در هفته گذشته همگام با افت دلار، قیمت طلا نیز در بازار آزاد کاهش یافت. با این افت، ارزش صندوقهای طلا نیز افت کرد. در کشور ما چهار صندوق طلا وجود دارد که عبارتند از: صندوق سکه طلا کیان، صندوق مفید، صندوق زرافشان و صندوق لوتوس. صندوقهای طلا نیز مانند صندوقهای سهام به قیمت دلار حساس هستند و هم جهت با قیمت آن تغییر میکنند. در این هفته با افت قیمت طلا، صندوقهای طلا بین 2.8 تا 2.9 درصد با افت روبرو شدند.
صندوقهای درآمد ثابت در هفته گذشته
همان طور که در بالا مشاهده کردیم، اغلب بازارهای سرمایهگذاری و صندوقها از قیمت دلار تاثیر میپذیرند. یعنی با افت آن کاهش و با صعود آن ارزششان افزایش مییابد. اما در مورد صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت این طور نیست. صندوقهای درآمد ثابت معمولا سوددهی مثبتی دارند و وقتی دلار در بازار افت میکند یا انتظار افت شدید آن وجود دارد، به گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری تبدیل میشوند. این نوع سرمایهگذاری برای افراد ریسکگریز مناسب است. اگر در هفته دوم شهریور پولتان در صندوق درآمد ثابت کیان بود، 0.08 درصد عایدی مثبت داشتید که در روزهای منفی بازار خوب است.
یک نکته مهم: تنوع در سرمایهگذاری
نگاهی به تورم انتظاری در ایران، وضعیت کسری بودجه و متغیرهای اقتصاد کلان حاکی از پتانسیلهای رشد بازار سهام در ماههای آتی هستند. از طرفی، یک نکته هم در خصوص صندوقهای درآمد ثابت وجود دارد. با توجه به این که ریسک این گزینه کم است و بازدهی آن نیز به اندازه تورم نیست، بهتر است سرمایهگذاری خود را متنوع کنید. یعنی با توجه به میزان ریسکپذیری یا ریسکگریزی خود، بخشی از سرمایهتان را در صندوقهای پرریسکتر مانند صندوق سهام و صندوق طلا قرار دهید و بخشی دیگر را در صندوقهای درآمد ثابت. در این صورت برای سناریوهای مختلف افت یا صعود دلار آماده هستید.