صندوق های سهامی
بهترین گزینه سرمایه گذاری بلندمدت

اگر روحیه‌ای ریسک‌پذیر دارید، بازار سهام می‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری باشد. شاخص کل بازار سهام در بازه شش ساله منتهی به پایان 1401، هر ساله به طور متوسط 73 درصد بازدهی و شاخص هم وزن متوسط سالانه 83 درصد عایدی داشته است، در حالی که میانگین تورم در همین مدت سالانه 34 درصد بوده است. 

نمودار پرسودترین گزینه سرمایه گذاری

صندوق آوای سهام
شاخص کل
طلا
دلار آزاد

برای مشاوره رایگان سرمایه‌گذاری، شماره تماس خود را وارد کنید.

البته دو شرط برای سود بردن از این بازار وجود دارد:

عکس پس‌زمینه

داشتن دانش کافی از بازار سهام و شرکت‌ها

عکس پس‌زمینه

گذاشتن زمان کافی برای تحلیل و بررسی

اما اگر این شرایط را ندارید، ما برای شما گزینه مناسبی داریم:

pic motion

صندوق سهامی، بهترین دارایی برای حفظ ارزش پول در برابر تورم

فهرست صندوق‌های سهامی سرمایه گذاری

در جدول زیر می‌توانید لیست کاملی از صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی کیان با مشخصات زیر مشاهده کنید

نام صندوقحداقل مبلغ سرمایه‌گذاریسود روزشماردوره تقسیم سودسطح ریسکبازدهی سالانهدارایی کل صندوق (میلیارد تومان)تعداد سرمایه‌گذاران

آیا می‌خواهید در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان سرمایه‌گذاری کنید؟

چرا به جای سهام باید صندوق سهامی بخریم؟

با خرید صندوق‌های سهامی معتبر می‌توانید علاوه بر این که وقت و دانش خود را درگیر نکنید، بازدهی بهتر از بازار و شاخص کل کسب کنید و نگران گیر افتادن در صف خرید و فروش هم نباشید. همچنین عملکرد صندوق‌های سهامی معتبر و بزرگ بازار نشان دهنده آن است که در شرایط صعود و نزول بازار سرمایه، صندوق‌های سهامی معتبر عملکرد بهتری داشته‌اند.

مقایسه
آوای سهام کیان
با
شاخص کل بورس
بازه زمانی۱ ماهه۳ ماهه۶ ماهه۱ سالهاز ابتدا

بهترین صندوق سرمایه گذاری سهامی

کیان در حال حاضر سه صندوق سهامی فعال دارد. بسته به نوع نیاز شما می‌توانید صندوق سهامی متناسب با خود را انتخاب کنید، اگر به دنبال سرمایه‌گذاری همتراز با شاخص هم وزن هستید، صندوق شاخصی هم وزن کیان مناسب شما است. اگر به دنبال کسب بازدهی دلاری بلندمدت و بالاتر از شاخص کل هستید، صندوق های آوای سهام کیان و آهنگ سهام کیان برای شما مناسب هستند.

صندوق شاخصی هم‌وزن کیان ETF

اطلاعات بیشتر
  • بازدهی نزدیک به شاهص هم وزن
  • قابل معامله در بورس با نماد هم وزن
  • بازدهی بالاتر شاخص هم وزن نسبت به تمامی بازارها در 5 سال گذشته
  • سود معاف از مالیات

صندوق آوای سهام کیان

اطلاعات بیشتر
  • 50 برابر شدن ارزش هر واحد صندوق در 5 سال
  • کاهش ریسک سرمایه گذاری به دلیل تشکیل سبد متنوعی از سهام و اوراق
  • سود معاف از مالیات

صندوق آهنگ سهام کیان

اطلاعات بیشتر
  • بازدهی بالاتر از شاخص کل
  • کاهش هزینه سرمایه‌گذاری نسبت به خرید مستقیم سهام
  • سود معاف از مالیات
pic motion

کدام صندوق سهامی بهتر است؟

برای تشخیص صندوق‌های سهامی بهتر می‌توان به چند نکته اساسی اشاره کرد و چند معیار مهم را تعیین کرد. شناخت این موارد می‌تواند ما را در یک تصمیم بهتر و سودآورتر کمک کند. اما معیارهای تشخصی صندوق برتر کدامند؟

حجم و زمان تاسیس صندوق

صندوق‌های سهامی که حجم بالاتری دارند، می‌توانند نشان دهنده اطمینان افراد بیشتر به این صندوق باشند. از سوی دیگر، هنگامی که مدت زیادی از تاسیس صندوق سهامی گذشته باشد، می‌تواند نشان دهنده تجربه بالاتر مدیران و کارشناسان آن صندوق باشد.

بازدهی

یکی از اصلی‌ترین عوامل برای بررسی و انتخاب یک صندوق میزان بازدهی آن است. اگر یک صندوق سهامی در بازه زمانی مشابهی بهتر از سایر صندوق‌های سهامی عمل کرده باشد، می‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری تلقی شود.

ارزش معاملات

ارزش معاملات در یک صندوق سهامی بسیار با اهمیت است، زیرا هر چقدر ارزش معاملات در یک صندوق سهامی بالاتر باشد به معنی نقدشوندگی بالاتر صندوق است.

ضریب آلفا

ضریب آلفا، شاخص بسیار مهمی برای انتخاب یک صندوق سرمایه گذاری از جمله صندوق سهامی است. ضریب آلفا برای یک صندوق سهامی می‌تواند مثبت، منفی یا صفر باشد. هر چقدر میزان ضریب آلفا بالاتر باشد به معنی عملکرد بهتر صندوق سهامی است. در نتیجه سرمایه گذاران برای این که بتوانند صندوق سهامی مناسب برای سرمایه گذاری پیدا کنند بهتر است به ضریب آلفای صندوق سهامی توجه کنند و صندوقی را انتخاب کنند که ضریب آلفای مثبت و بالا داشته باشد.

ضریب بتا

از دیگر معیارهای مهم در انتخاب صندوق سهامی می‌توان به ضریب بتا اشاره کرد. ضریب بتا بیانگر این موضوع است که دارایی سرمایه گذاران در صندوق نسبت به بازار چقدر نوسان کرده و چه میزان ریسک متوجه سرمایه فرد شده است. به تعبیر دیگر، هر وقت ضریب بتا بالاتر باشد، صندوق سهامی حساسیت بالاتری نسبت به شاخص دارد. معمولا بالاتر بودن حساسیت به معنای این است که صندوق ریسک بالاتر و در نتیجه بازده انتظاری بالاتری دارد.

ریسک تمرکز

شاید جمله معروف «همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد نگذارید» را شنیده باشید. اگر فردی تمام سرمایه خود را در یک صنعت، بازار یا سهم خاصی سرمایه گذاری کند، ممکن است گرفتار ریسک تمرکز شود. اما چون صندوق‌های سهامی در سهام صنعت‌های مختلف سرمایه گذاری می‌کنند تا حد زیادی ریسک تمرکز را تعدیل می‌کنند.

ریسک ارز

سهام موجود در بازار سرمایه را می‌توان به سهام دلاری و ریالی تقسیم‌بندی کرد. سهام دلاری، سهامی هستند که تغیرات قیمت دلار بر قیمت سهام آن‌ها بسیار موثر است. از سوی دیگر، در برخی از سهام شرکت‌های بورسی تغیرات قیمت دلار تاثیر چندانی بر قیمت نمی‌گذارد. به این نوع از سهام، سهام ریالی می‌گویند. طبیعتا در شرایطی که نرخ ارز نوسان داشته باشد، ارزش سرمایه افراد یا صندوق‌هایی که سهام دلاری دارند، بیشتر تغییر می‌کند.

انواع صندوق‌های سهامی بر اساس شیوه سرمایه گذاری 

صندوق‌های سهامی را می‌توان بر اساس ترکیب دارایی و چگونگی سرمایه گذاری در آن‌ها دسته‌بندی کرد. صندوق‌های سهامی از لحاظ نحوه معامله به دو دسته صندوق‌های سهامی قابل معامله در بورس (ETF) و صندوق‌های سهامی غیرقابل معامله در بورس یا به اصطلاح صدور و ابطالی، دسته‌بندی می‌شوند.

تمامی انواع صندوق های سهامی از طریق اپلیکیشن کیان دیجیتال قابل خرید/صدور و فروش/ابطال است.

انواع صندوق‌های سهامی بر اساس ترکیب دارایی

صندوق سهامی کلاسیک

صندوق‌های سهامی دسته‌ها و انواع مختلفی دارند. معمول‌ترین نوع این صندوق‌ها، صندوق سهامی کلاسیک یا عادی است. در این نوع صندوق حداقل 70 درصد از کل دارایی صرف خرید سهام می‌شود و مابقی در گزینه‌های دیگر سرمایه گذاری می‌شود. سود و زیان صاحبان واحدهای صندوق سهامی با نوسان سهام و سایر گزینه‌هایی که مدیر صندوق انتخاب کرده است، مشخص می‌شود.

صندوق اهرمی

بیشتر دارایی صندوق‌های اهرمی نیز همانند سایر صندوق‌های سهامی به سهام شرکت‌ها تعلق دارد. با این حال، صندوق اهرمی نسبت به سایر صندوق‌های سهامی تفاوت‌هایی دارد. در صندوق‌ اهرمی به دلیل فعال بودن اهرم، هنگامی که بازار در حال رشد است، قیمت واحد‌های صندوق نیز بیشتر از بازار رشد می‌کنند. از سوی دیگر، وقتی که بازار شکل نزولی به خود می‌گیرد، به دلیل وجود اهرم، قیمت واحد‌های صندوق اهرمی معمولا بیشتر از افت بازار کاهش می‌یابند.

صندوق بخشی

صندوق بخشی نیز یکی از انواع صندوق‌های سهامی به حساب می‌آید. البته این صندوق تفاوت‌هایی هم با صندوق‌های معمولی دارد. در این صندوق‌ها دست کم باید 70 درصد از دارایی صندوق در یک صنعت خاص مانند دارو، فلزات، پتروشیمی یا خودرو سرمایه گذاری شود. این صندوق‌ها می‌توانند 10 درصد از دارایی خود را نیز در سهام سایر صنایع قرار دهند. با این حال، ساختار صندوق بخشی به نحوی است که بازدهی آنها در صورت رشد صنعت مورد توجه آنها بالا خواهد بود اما همزمان ریسک آنها هم زیادتر است.

صندوق شاخصی

سبد دارایی صندوق شاخصی نیز همانند سایر صندوق‌های سهامی عمدتا از سهام تشکیل شده است. هر صندوق شاخصی بر مبنای شاخص خاصی تاسیس شده و هدف از آن حرکت همگام با تغییرات آن شاخص است. سه شاخص اصلی که صندوق‌های شاخصی در ایران بر اساس آن‌ها تشکیل می‌شوند عبارتند از: شاخص کل، شاخص 30 شرکت برتر و شاخص هم وزن بازار سهام و اوراق بهادار.
 

مزایای صندوق سهامی

صندوق‌های سهامی هم مانند هر سرمایه گذاری دیگری مزایا و معایبی دارند. شاید بتوان گفت که مهم‌ترین مزیتی که سرمایه گذاری در صندوق‌های سهامی نسبت به سرمایه گذاری مستقیم در سهام دارد، کاهش ریسک سرمایه گذاری است. زیرا فرد سرمایه گذار ممکن است نتواند مدیریت سرمایه و تشکیل سبد سرمایه گذاری را به خوبی انجام دهد. اما مدیران صندوق سهامی معتبر به دلیل داشتن دانش اقتصادی و معاملاتی زیاد، می‌توانند این کار را به خوبی انجام دهند. از سوی دیگر می‌توان سهولت در سرمایه گذاری، نقدشوندگی بالا و سرمایه گذاری با مبالغ کم را از مزایای صندوق‌های سهامی به شمار آورد.

معایب صندوق سهامی

با این حال صندوق‌های سهامی معایبی نیز دارند. عدم امکان دخالت سرمایه گذار در نحوه مدیریت و انتخاب سبد سرمایه گذاری صندوق سهامی یکی از معایب صندوق سهامی است. سرمایه‌گذار توانایی دخالت در این امور صندوق سهامی را ندارد. همچنین می‌توان به ریسک سرمایه گذاری نیز اشاره کرد. زیرا بازار سرمایه، بازاری ریسکی است و صندوق‌های سهامی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

صندوق سهامی چیست؟

اگر دانش، تخصص و وقت کافی برای معاملات مستقیم سهام را ندارید و شخصیت شما هم تا اندازه‌ای ریسک پذیر است، می‌توانید از صندوق‌های سهامی استفاده کنید. صندوق‌های سهامی یک روش سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس هستند. این صندوق‌ها همانگونه که از نامشان پیداست دست کم 70 درصد از سرمایه خود را در سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار سرمایه گذاری می‌کنند، اما بخش کمی را نیز به گزینه‌های دیگری نیز اختصاص می‌دهند.

صندوق سهامی چه کاربردی دارد؟

بسیاری از افراد زمان و دانش معاملاتی کافی برای رصد و تحلیل سهام بازار سرمایه را ندارند ولی به دنبال سرمایه‌گذاری در سهام برای حفظ ارزش سرمایه‌شان در مقابل تورم در بلندمدت هستند. از آنجا که صندوق‌های سهامی توسط نهادهای مالی تحت مجوز و نظارت سازمان بورس انجام می‌شوند یک گزینه مناسب برای سرمایه‌گذارانی هستند که به دنبال کسب سود از از سهام در بازار سرمایه هستند.

صندوق سهامی چطور کار می‌کند؟

صندوق‌های سهامی سرمایه‌های خرد سرمایه گذاران را جذب می‌کنند و بر اساس شرایط بازار، سبد سرمایه گذاری خود را تغییر می‌دهند تا بتوانند بیشترین میزان سود را کسب کنند. این صندوق‌ها در سبدی متنوع از دارایی‌ها مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند تا ضمن کاهش ریسک تمرکز، بازدهی بالاتری از شاخص‌های بورس نیز کسب کنند.

سرمایه گذاری بلندمدت در بورس

به دلیل این که بازار سهام به شرایط اقتصادی و سیاسی واکنش سریعی نشان می‌دهد، نوسان بیشتری هم نسبت به سایر بازارها دارد. به همین دلیل هم ممکن است بازار سهام در دوره‌های کوتاه‌مدت سوددهی قابل توجهی را برای سرمایه گذاران نداشته باشد اما در بلندمدت در مقایسه با سایر بازارهای دیگر عایدی بالاتری داشته است. به همین دلیل است که این بازار مناسب سرمایه گذارانی است که دید بلندمدت به بازار سهام و اوراق بهادار دارند.

ریسک و بازده صندوق سهامی

به دلیل این که بیشتر سبد سرمایه گذاری صندوق سهامی از سهام شرکت‌ها تشکیل شده است، اگر بازار سرمایه روند نزولی داشته باشد، قیمت واحد‌های صندوق سهامی نیز معمولا کاهش می‌یابد. البته با این تفاوت که مدیران صندوق با انتخاب سبد سرمایه گذاری مناسب می‌توانند بگونه‌ای عمل کنند که صندوق سهامی کاهش کمتری نسبت به روند کلی بازار داشته باشد. از طرفی، سبد سرمایه گذاری صندوق سهامی می‌تواند بگونه‌ای انتخاب شود که در زمانی که بازار روند افزایشی دارد، رشد بالاتری از شاخص کل کسب کنند. علاوه بر این باید اشاره کرد که ریسک و بازده صندوق سهامی از سایر صندوق‌های سرمایه گذاری بیشتر است.

ترکیب دارایی صندوق سهامی

صندوق سهامی همانند دیگر صندوق های سرمایه گذاری یک سبد سرمایه گذاری یا به اصطلاح پورتفوی سرمایه گذاری دارند. صندوق‌های سهامی می‌توانند 70 تا 90 درصد حجم سبد سرمایه گذاری خود را به سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اختصاص دهند و حجم باقی مانده را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند. این کار باعث می‌شود در شرایطی که بازار روند صعودی دارد، با افزایش حجم سهام موجود در صندوق تا 95 درصد، سوددهی صندوق را افزایش دهند و اگر بازار روند نزولی داشته باشد، مدیران صندوق می‌توانند حجم سهام موجود در صندوق را تا 70 درصد کاهش دهند تا صندوق بتواند نسبت به بازار کاهش قیمت کمتری را تجربه کند.

سوالات متداول:

آیا سوالی دارید که پاسخ نداده‌ایم؟

سوال خود را از ما بپرسید:

ایمیل پشتیبانی: support@kian.digital

تلفن تماس: ۰۱۲۳ ۷۷ ۸۸ ۰۲۱