صندوق درآمد ثابت نوع دوم چیست؟

احسان والیان
    • اشتراک‌گذاری
    • 599
    • 0
    صندوق درآمد ثابت نوع دوم چیست؟

    میان صندوق درآمد ثابت عادی و صندوق درآمد ثابت نوع دوم تفاوت‌هایی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به وزن سهام در سبد دارایی‌های صندوق و نحوه پرداخت سود توسط آن صندوق اشاره کرد.

    سرمایه گذاری غیرمستقیم به عنوان دستاوردی موفق در دنیای سرمایه گذاری این امکان را برای همه افراد از غیرحرفه‌ای تا نیمه حرفه‌ای و حتی افراد مجرب فراهم کرده است تا بتوانند بدون نیاز به دانش یا وقت کافی به موفق‌ترین شکل ممکن به بازارهای سرمایه وارد شوند و از سرمایه گذاری خود بازدهی به دست آورند. صندوق های سرمایه گذاری به عنوان ابزار مالی نوین نمونه بارز شیوه سرمایه گذاری غیرمستقیم هستند. در این مطلب قصد داریم تا از میان انواع صندوق های سرمایه گذاری به معرفی صندوق درآمد ثابت نوع دوم بپردازیم و نمونه موفقی از این نوع صندوق را برای شروع سرمایه گذاری برشمریم.

    تعریف صندوق درآمد ثابت نوع دوم

    ممکن است کمی احساس ناشناختگی با نام این نوع صندوق داشته باشیم. اما باید گفت که صندوق درآمد ثابت نوع دوم ساختار بسیار نزدیکی به صندوق درآمد ثابت دارد. صندوق درآمد ثابت نوع دوم هم سبدی متشکل از اوراق با درآمد ثابت و سپرده بانکی دارد و از نوع صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) است. اما این سوال باقی می‌ماند که تفاوت اصلی صندوق درآمد ثابت با صندوق درآمد ثابت نوع دوم چیست؟

    تفاوت صندوق درآمد ثابت نوع دوم با صندوق درآمد ثابت

    وجود دو صندوق با یک ساختار بدون هیچ تفاوتی امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین تفاوت‌هایی میان صندوق درآمدثابت با صندوق درآمد ثابت نوع دوم وجود دارد؛ حضور سهام در سبد و پرداخت سود ماهانه دو تفاوت اصلی میان این دو صندوق است که به معرفی هر کدام می‌پردازیم.

    عدم پرداخت سود ماهانه

    از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که میان صندوق درآمد ثابت و صندوق درآمد ثابت نوع دوم وجود دارد این است که سرمایه گذار در صندوق درآمد ثابت نوع دوم از دریافت سود ماهانه بهره‌مند نمی‌شود. صندوق درآمد ثابت کیان هم مانند صندوق نوع دوم تقسیم سود ماهانه ندارد. از طرف دیگر، صندوق ندای ثابت کیان برخلاف صندوق‌های نوع دوم به تقسیم سود ماهانه میان سرمایه گذاران خود می‌پردازد.

    عدم الزام حضور سهام در سبد صندوق

    علاوه بر پرداخت سود ماهانه که به آن اشاره کردیم، سهم خرید سهام در صندوق‌های نوع دوم هم متفاوت است. در صندوق‌های نوع دوم، حداکثر 5 درصد از دارایی‌های صندوق به سهام اختصاص دارد و الزامی به خرید سهام توسط صندوق نوع دوم وجود ندارد. عدم حضور یا وزن کم سهام در صندوق نوع دوم، ریسک این صندوق را از بین می‌برد ولی همزمان بازدهی آن در روزهای خوب بازار هم در مقایسه با صندوق‌های درآمد ثابت عادی کمتر می‌شود. صندوق‌های درآمد ثابت عادی مانند صندوق درآمد ثابت کیان موظف هستند حداقل 15 درصد از دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری کنند.

    صندوق ندای ثابت کیان

    سرمایه گذاری کم ریسک و مطمئن یکی از خواسته‌هایی است که بسیاری از افرادی که تمایل به سرمایه گذاری دارند از آن استقبال می‌کنند. در میان ابزار مالی نوین که به شیوه سرمایه گذاری غیرمستقیم عمل می‌کنند صندوق ندای ثابت کیان و صندوق درآمد ثابت کیان هر کدام از جهتی شبیه به صندوق درآمد ثابت نوع دوم هستند. در این میان صندوق ندای ثابت کیان با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند گزینه مناسبی برای خواستاران سرمایه گذاری کم ریسک و مطمئن باشد. پرداخت سود ماهانه، نقد شوندگی در یک روز کاری، مدیریت حرفه‌ای با حضور ارکان مجرب صندوق، مطمئن و قابل اعتماد بودن و داشتن حداقل ریسک در سرمایه گذاری، بازدهی بالاتر از سپرده گذاری در بانک، سرمایه گذاری آسان با حداقل مبلغ 100 هزار تومان و بدون دوره جریمه و ماندگاری و بدون کارمزد صدور و ابطال و نیز امکان صدور و ابطال تا ساعت 23:59، همگی از مزایای صندوق ندای ثابت کیان هستند. این صندوق مانند دیگر صندوق های سرمایه گذاری مجموعه کیان تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می‌کند و مجوزهای لازم را از مراجع ذی‌صلاح اخذ کرده است.

    سرمایه گذاری در صندوق نوع دوم برای چه کسانی خوب است؟

    با تمام آنچه که باید در مورد صندوق درآمد ثابت و به خصوص نوع دوم بدانیم باز هم این سوال به وجود می‌آید که سرمایه گذاری در این صندوق‌ها مناسب چه کسانی است؟ در پاسخ باید گفت که ما در این صندوق‌ها با کم ریسک‌ترین سرمایه گذاری مواجه هستیم. افرادی که روحیه ریسک گریزی دارند می‌توانند در این صندوق‌ها سرمایه گذاری کنند. البته کسانی که خواهان پرداختی سود ماهانه هستند، بهتر است صندوق‌هایی مانند صندوق ندای ثابت کیان را انتخاب نمایند.