ثروت چیست؟
- اشتراکگذاری
- 1212
- 0
امروزه ثروت در داراییهای متفاوتی انباشت شده است؛ از پول کاغذی با به اصطلاح اسکناس گرفته تا پولهای سنتیتری مانند طلا و نقره. ابزارهای مالی نوین هم در خصوص سرمایهگذاری و کسب ثروت به کمک افراد آمدهاند.
واژهای به نام ثروت وجود دارد که شنیدن آن یا فکر کردن به حضورش در میان دیگر کلمات، معمولا حس خوشایندی در ما ایجاد میکند. اما ممکن است این سوال پیش بیاید که ثروت چیست؟
آیا میتوان ثروت را تعریف کرد؟ میتوان گفت ثروت سنجه یا معیاری است که داراییهای ما را با کسر همه بدهیهایی که داریم به طور خالص به حساب میآورد. به این معنی که ثروت آن میزان دارایی است که بدون هیچ قید و شرطی به طور کامل در اختیار شخص یا سازمان و شرکتی است.
با این تعریف میتوان گفت زمانی که بتوانیم مقدار قابل توجهی دارایی ارزشمند و خالص را به دست آوریم، ثروتمند میشویم. جالب است که این نوع از ثروت که به ثروت خالص هم معروف است راحتترین و معمولترین نوع بیان ثروت است. کشورها برای اندازهگیری ثروت خود از GDP یا همان تولید ناخالص داخلی استفاده میکنند.
با تعریفی که از این مفهوم در جهان اقتصاد ارائه کردیم، میتوانیم در مورد ابعاد دیگری از آن مانند این که عواملی که ثروت در بر میگیرد، چگونگی سنجش ثروت، امنیت مالی، تاثیر ثروت بر زندگی و قوانینی که ثروت را در نظر میگیرد، صحبت کنیم.
چه داراییهایی ثروت محسوب میشوند؟
در هر دورهای از زندگی انسان نوع دارایی ارزشمند یا همان ثروت متفاوت بوده است. به عنوان مثال در دوران باستان که هنوز پول به معنای امروز وجود نداشت و حتی بخشی از معاملات به صورت تهاتر یا معامله پایاپای انجام میگرفت، برنج و نمک به عنوان دارایی ارزشمند یا همان ثروت مورد توجه بیشتری بودند.
این در حالی است که در اقلیمی دیگر از گندم به عنوان یک دارایی ارزشمند و قابل معامله استفاده میکردند. هر چه زندگی انسان روی تمدن را بیشتر به خود دید نوع داراییهای ارزشمند هم در زندگیش از اقلام مصرفی و خوراکی به مائدههای زمینی ماندگارتری مانند انواع فلز یعنی طلا و نقره و دیگر فلزات تغییر پیدا کرد.
گفتنی است که این داراییها هنوز هم جز ثروت محسوب میشوند و هر کس هر چه بیشتر از آنها را در اختیار داشته باشد، ثروتمند نامیده میشود.
سنجش ثروت بر چه اساسی است؟
دهها سال است که از پول به عنوان معیاری برای سنجش ثروت در میان کشورها استفاده شده است. به این معنی که هر کس که پولدارتر باشد ثروتمندتر است.
پول برای معیار سنجش ارزش کالاها و محصولات در سیستم پولی هر کشور جا گرفته است. گفتنی است که پول هر کشور با ارز رسمی همان کشور سنجیده میشود اما ارزهایی هم هستند که ارزش جهانی دارند و نه تنها در کشور خود بلکه در کشورهای دیگر هم صاحب ارزش هستند و ثروت محسوب میشوند.
به عنوان مثال دلار یکی از همین ارزها است. نکته قابل توجه در مورد اسکناس و به طور کلی پول نقد آن است که کارهایی مانند جعل، تصمیمات سیاسی و اقتصادی میتوانند بر ارزش آنها تاثیر مستقیم بگذارند. به همین خاطر ممکن است قدرت سنجش ارز به عنوان ثروت تغییر کند. از فایدههای اصلی ثروت به وجود آمدن امنیت مالی است.
امنیت مالی به عنوان دستاورد
همه ما از سرمایه گذاری و قرار دادن پول نقدمان در ابزار مالی نوینی مانند صندوقهای سرمایه گذاری هدفی داریم. حفظ ارزش پول و رسیدن به امنیت مالی بالاتر و آزادی مالی اهدافی هستند که از به دست آوردن ثروت داریم.
حفظ آرامشمان و بهبود کیفیت زندگی و داشتن امنیت مالی میتواند امنیت در کسب و کارمان را هم به همراه داشته باشد. مثلا میتوانید تصور کنید که داراییهای ارزشمندی دارید و هر موقع که کسب و کارتان با کمبود بودجه لازم مواجه میشود؛ میتوانید بدون دریافت وام از ثروت خود استفاده کنید و پویاتر از قبل به کارمان ادامه دهید. البته این کار تنها در شرایط بحرانی لازم میشود و شاید راهحلهای بهتری هم وجود داشته باشد.
تاثیر ثروت بر زندگی
هر چه بیشتر یکی از دو طرف تکه آهن یا چوبی را بهتر بتراشیم و اطراف آن را به سمت مشخص و رو به جلو شکل دهیم حالت پیکان شکل آن بیشتر میشود و به هدف نشستن آن تکه آهن یا چوب به یک هدف راحتتر و سریعتر اتفاق میافتد.
با این تصویری که در دنیای اطرافمان بارها دیده میشود، میتوان فهمید که در زندگی شخصیمان هم اگر امنیت مالی باشد، حواس پرتیها و دل مشغولیهای مالی ما کمتر میشود و به همان اندازه زندگی متمرکزتری را تجربه میکنیم.
زمانی که به آزادی مالی میرسیم و مفهوم ثروت در زندگیمان پررنگتر میشود میتوانیم اهدافی که تنها برای رفع نیازهای اولیه هستند را به راحتی به نتیجه برسانیم و روی اهدافی بزرگتر که به ارزشگذاریهایمان در زندگی مرتبط هستند، متمرکز شویم.
قوانین ثروت
به طور معمول تصور افراد بر این است که هر چه درآمد بیشتری داشته باشند اقبال بیشتری برای دستیابی به ثروت و ثروتمند شدن دارند. اما نظر مشاوران و کارشناسان سرمایه گذاری در این رابطه متفاوت است.
به نظر میرسد هر چه درآمد افراد بیشتر میشود میزان هزینه آنها هم بیشتر میشود. جالب است که هزینه افراد در بسیاری از موقعیتها به مرز درآمد آنها هم میرسد؛ بنابراین آنچه در سرمایه گذاری و رسیدن به ثروت و امنیت مالی مهم است این است که بتوانیم فاصلهای میان هزینهها و مقدار درآمدمان ایجاد کنیم.
قانون ثروت و ثروتمند شدن از این واقعیت مهم پیروی میکند. برای ایجاد فاصله میان هزینه و درآمد میتوان از قانون 70/20/10 بهرهمند شد.
ثروتمند یا پولدار
جالب است بدانیم که میان دو صفت پولدار و ثروتمند تفاوت وجود دارد. رابرت کیوساکی که از افراد ثروتمند در جهان به شمار میآید و نویسنده کتاب مشهور پدر پولدار و پدر فقیر است در پاسخ به سوال «ثروت چیست؟» این طور پاسخ میدهد؛ «ثروت به این معنی است که اگر کار نکنید تا چه زمانی میتوانید دوام بیاورید.».
این جمله کیوساکی این مفهوم را با خود دارد که ثروت و قدرت مالی و درآمدی رابطه مستقیم با هم دارند. بر اساس این تعریف میتوان گفت که پولدار بودن لزوما به معنای ثروتمند بودن نیست. برای دستیابی به ثروت باید برنامهریزی داشت و با استفاده از ابزار نوین مالی و راههای رشد سرمایه و حفظ ارزش پول هر چه بیشتر قدرت و امنیت مالی خود را بهبود دهیم.
جمعبندی
در بالا به مباحثی در خصوص ثروت پرداختیم. امروزه ثروت در داراییهای متفاوتی انباشت شده است؛ از پول کاغذی با به اصطلاح اسکناس گرفته تا پولهای سنتیتری مانند طلا و نقره. ابزارهای مالی نوین هم در خصوص سرمایهگذاری و کسب ثروت به کمک افراد آمدهاند.
در حال حاضر سرمایهگذاری موارد زیادی را در بر میگیرد که با استفاده از انتخاب مناسب آنها و ورود در لحظات مناسب میتوان به ثروت خود افزود. این گزینههایی که میتوانند به ما کمک کنند تا سرمایههای خود را به ثروت تبدیل کنیم و به ثروت خود بیفزاییم، عبارتند از: بازار سهام و صندوقهای سهام مانند صندوق آهنگ سهام کیان، صندوق آوای سهام کیان و صندوق شاخصی هم وزن کیان؛ بانک و صندوقهای درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت کیان و صندوق ندای ثابت کیان؛ طلا و صندوقهای طلا مانند صندوق سکه طلا کیان و برخی گزینههای سرمایهگذاری دیگر مانند سرمایهگذاری در زعفران. شناخت این گزینهها میتواند پتانسیلهایی را برای افزایش ثروت ما در آینده فراهم سازد.